Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 72-92

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 72-92

Με φοβερό ΜακΚόλουμ η Εφές ισοπέδωσε (72-92) μέσα στην έδρα της την Μακάμπι και έφτασε τις δύο νίκες στη φετινή διοργάνωση

Η Εφές έφυγε νικήτρια από την Menora Mivtachim Arena της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague κι έφτασε τις δύο νίκες στη διοργάνωση έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Έρικ Μακ Κόλουμ ο οποίος έφτασε τους 31 πόντους με 8/11 τρίποντα.

Πλήρως ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο στο Ισραήλ, βρήκε τις δύο ομάδες να μάχονται σώμα με σώμα, χωρίς καμία από τις δύο να καταφέρνει να επιβάλει το ρυθμό της (19-19). Η δεύτερη περίοδος όμως ήταν… one man show. Ο φοβερός και τρομερός Έρικ ΜακΚόλουμ με πέντε τρίποντα και την αρωγή του (mvp της προηγούμενης αγωνιστικής) Βλάντιμιρ Στίματς έβαλαν σε θέση αρχηγού την Εφές.

Συγκεκριμένα, από το πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου όταν και έγινε το 19-22 δια χειρός… ΜακΚόλουμ, οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί, με την ομάδα του Νέβεν Σπάχια να βρίσκει σκορ μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών μέχρι ο Ντεσόν Τόμας να κάνει το 24-28! Ενώ ο Βλάντιμιρ Στίματς έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (24-34) με 4:30 να απομένουν για το ημίχρονο. Οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με το σκορ στο 35-47.

Στην επανάληψη, οι Πιέρ Τζάκσον και Άλεξ Τάιους προσπάθησαν να κρατήσουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού την Μακάμπι, όμως, οι Τούρκοι με Μπράιαν Ντάνστον και Στίματς κρατούσαν σταθερά τη διαφορά υπέρ τους, ενώ στο παιχνίδι της επίθεσης μπήκε ενεργά και ο Μπροκ Μότουμ.

Στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, ωστόσο, ο Τζόνα Μπόλντεν (4/4 δίποντα) με βοήθειες τόσο σε σκορ όσο και σε ριμπάουντ κατάφερε να μειώσει σε 61-67 και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μπουν με άλλη ψυχολογία στην τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Φευ! Η διαφορά ολοένα και διευρυνόταν με τον Αμερικανό να είναι ασταμάτητος (μόνο στην τρίτη περίοδο »χαλάρωσε») και η τελική διαφορά έφτασε τους 20 πόντους (72-92), με την ομάδα του Περάσοβιτς να κάνει την δεύτερη σερί της νίκη, κι εκείνη του Σπάχια να υφίσταται την δεύτερη ήττα της στην φετινή διοργάνωση (4/2).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 35-47, 61-67, 72-92

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ