Ευρωλίγκα είπε «όχι» στον ΠΑΟ για φιλικό με τους Σέλτικς

Ευρωλίγκα είπε «όχι» στον ΠΑΟ για φιλικό με τους Σέλτικς

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να οργανώσει φιλικό παιχνίδι μια ομάδα του ΝΒΑ στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ, αλλά η επιθυμία του αυτή… σκάλωσε στην Ευρωλίγκα.

Η διοίκηση της ΚΑΕ θέλησε να γιορτάσει την επέτειο με ένα μεγάλο φιλικό στην Αθήνα, στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε μία ομάδα από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού

Μάλιστα, οι δύο σύλλογοι που είχαν επιλεγεί από τους «πράσινους» και γίνονταν προσπάθειες να βρεθεί μια λύση ήταν οι Μπόστον Σέλτικς, λόγω των κοινών χρωμάτων και του εμβλήματος, αλλά και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Η πρόθεση από την πλευρά του «τριφυλλιού» ήταν δεδομένη και οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκίνησαν να… τρέχουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την διεξαγωγή του φιλικού, που θα γινόταν στις αρχές του Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο αγώνας αυτός θα έπρεπε να έχει την έγκριση της Ευρωλίγκας, όπως ορίζει το καταστατικό της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός απευθύνθηκε λοιπόν στην διοίκηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, η οποία ενημέρωσε τους Πράσινους επίσημα σήμερα πως δεν δίνει την έγκρισή της για την διεξαγωγή του αγώνα.

Οσο για τα αίτια της άρνησης, δεν έγιναν γνωστά. Αν και στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως εάν η κατάσταση με τον Τζόρντι Μπερτομέου ήταν διαφορετική, ίσως να βρισκόταν τρόπος για να διεξαχθεί το φιλικό.

Ανεπίσημα από την Ευρωλίγκα πάντως έγινε γνωστό πως το πρόβλημα υπήρξε από την πλευρά του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ