Ο X-factor του φετινού Ολυμπιακού (vid)

Ο X-factor του φετινού Ολυμπιακού (vid)

Ο Άλεκ Πίτερς έχει καταφέρει, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, να δείξει τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τα τρομερά στατιστικά του σε τέσσερις αγώνες σε πρωτάθλημα και Euroleague.

Η παρουσία του Άλεκ Πίτερς στον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ για το ΝΒΑ μόνο βέβαια δεν ήταν. Ο Αμερικάνος φόργουορντ στην πρώτη του σεζόν στο λιμάνι άφησε πολλά ερωτηματικά αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον κρατήσει ώστε να μην χαλάσει ο κορμός της ομάδας. Μέχρι στιγμής ο Έλληνας τεχνικός έχει δικαιωθεί με την επιλογή βάσει αυτών που έχουμε δει ως τώρα.

Σίγουρα το έργο του να αναπληρώσεις το κενό του περσινού MVP της Euroleague δεν είναι εύκολο και αυτό το γνώριζε και ο ίδιος ο Πίτερς. Με αυτό στο μυαλό του ο 28χρονος στρώθηκε στην δουλειά και αυτό φαίνεται στο παρκέ.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Βιλντόζα… Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού – Δεν το είπε ο Αταμάν

Τα νούμερά του μέχρι στιγμής εντυπωσιάζουν αλλά δεν είναι μόνο αυτό το αξιοσημείωτο σε αυτή την υπόθεση. Η παρουσία του στην πεντάδα του Ολυμπιακού προσφέρει μία έξτρα λύση στα χέρια του Μπαρτζώκα σε άμυνα και επίθεση.

Σε δύο ματς της Euroleague ο Πίτερς μετράει 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Στην πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες της νίκης στην παράταση έχοντας παίξει περίπου 37 λεπτά και πραγματοποιώντας double-double με τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε. Επίσης είναι ο πρώτος «κλέφτης» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με 3 κλεψίματα μέσο όρο.

Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα προσφέρει τα μέγιστα. Ήδη σε δύο αγώνες μετράει 15.5 πόντους ανά παιχνίδι σε 30 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα όπως και ο Βεζένκοφ έτσι και ο Πίτερς σκοράρει αθόρυβα συνεισφέροντας παράλληλα στο αμυντικό κομμάτι. Τα 7 ριμπάουντ ανά αγώνα αποδεικνύουν το πως ο Αμερικάνος φόργουορντ προσφέρει μόνο και μόνο με την παρουσία του στο παρκέ.

Αν είναι κάποιος να βγάλει ένα συμπέρασμα με τα τωρινά δεδομένα θα μπορούσε να πει πως μπορεί να μην είναι ο Βεζένκοφ αλλά αξίζει και με το παραπάνω…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ