Ποιος Βιλντόζα… Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού – Δεν το είπε ο Αταμάν

Ποιος Βιλντόζα… Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού – Δεν το είπε ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί αποκτήσει ομοιομορφία και σαφές αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι του, πως θα γίνει όμως αυτό, όταν τα λάθη προσπερνούν τη δημιουργία;

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν πραγματοποιεί ένα ολικό rebuilding, με σκοπό την επαναφορά στην κορυφή των εγχώριων διοργανώσεων και μία καλή πορεία στη Euroleague, με τους ανθρώπους των «πρασίνων» να θέτουν ως στόχο το Final 4.

Το ξεκίνημα όμως κάθε άλλο παρά θετικό είναι για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, μιας και οι δύο απανωτές ήττες από τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Super Cup στη Ρόδο, αλλά και στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Βεζένκοφ στις ΗΠΑ: «Θα είναι απογοητευτικό, αν…»

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού όμως δεν εντοπίζεται εκεί που το βλέπουν οι περισσότεροι… στην ελλιπή ενίσχυση δηλαδή, με τους Βιλντόζα, Γκάι και Μπαλτσερόφσκι να είναι οι κύριοι αποδέκτες της κριτικής.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη συνοχή της ομάδας, με σκοπό να περιοριστούν τα λάθη και να υπάρξει μεγαλύτερη δημιουργία.

Στα 6 επίσημα παιχνίδια, που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός, μόλις στο πρώτο χρονικά, κόντρα στον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Super Cup, είχε περισσότερες ασίστ σε σχέση με λάθη.

Συγκεκριμένα απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν 15 ασίστ και 11 λάθη, σε παιχνίδι που κέρδισαν με 77-64.

Από εκείνο το ματς και μετά στα επόμενα 5, η αναλογία λαθών – ασίστ ήταν υπέρ των λαθών. Με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Super Cup (75-51 για τους «Ερυθρόλευκους»), ο Παναθηναϊκός είχε 7 ασίστ και 17 λάθη, που είχαν οδηγήσει σε μεγάλο βαθμό και στο επικό 27-0 σερί του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

Στην ήττα από τους «Πειραιώτες» στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με 78 -88 στην παράταση, τα λάθη ήταν 19 και οι ασίστ 15.

Ακολούθησαν 3 νίκες για τους «πράσινους», όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε. Με το Μαρούσι στην πρεμιέρα της Basket League, παρά το τελικό 82-71 για το «τριφύλλι» τα λάθη ήταν 15 και οι ασίστ 13.

Στο ΟΑΚΑ και τη νίκη με τη Μπάγερν Μονάχου με 78-71, οι παίκτες του Αταμάν είχαν 12 ασίστ και 14 λάθη, ενώ στη δύσκολη νίκη, κόντρα στο Περιστέρι με 64-66, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 10 ασίστ και 13 λάθη, που βοήθησαν την ομάδα του Σπανούλη να προηγηθεί μέχρι και με 19 πόντους, πριν κάνουν την ανατροπή με Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη, πρωταγωνιστές οι «πράσινοι».

Με μία δύσκολη εβδομάδα μπροστά για τον Παναθηναϊκό (διαβολοβδομάδα στη Euroleague με Φενέρ εκτός και Μακάμπι εντός), θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παίξει, όπως ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Αταμάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ