Ίγκνας Μπραζντέικις: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού- Πόσα δίνουν οι Ερυθρόλευκοι

Ίγκνας Μπραζντέικις: Όσα πρέπει να ξέρεις για τον πρώτο στόχο του Ολυμπιακού- Πόσα δίνουν οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ίγνκας Μπραζντέικις ανέβηκε στο Νο1 της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού. Και αυτό δεν έγινε… τυχαία

Σε συζητήσεις λοιπόν ο Ολυμπιακός με τη Ζαλγκίρις για τον Ίγκνας Μπραζντέικις (24 ετών, 2.01μ.), με τον εξαιρετικό πλάγιο των Λιθουανών να αποτελεί πια την πρώτη επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη τελευταία μεταγραφή των Ερυθρόλευκων. Και όπως φαίνεται το γεγονός ότι οι δύο ομάδες βρέθηκαν παρέα στην Κύπρο για ένα τουρνουά δεν τις έφερε μαζί μόνο στο… παρκέ αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Μπραζντέικις άλλωστε –που δεν έπαιξε χθες αν αυτό λέει κάτι- έχει συμβόλαιο, άρα για να προχωρήσει το θέμα του θα πρέπει να τα βρουν τα δύο club.

Ποιος είναι όμως ο εκλεκτός του Έλληνα τεχνικού, που φαίνεται πως δεν δίνει άλλο χρόνο στις επιλογές από την Αμερική και σε αυτή την αναμονή που κρατά εδώ και δύο μήνες για εκείνους που ψάχνουν ακόμη μια θέση στο ΝΒΑ; Ο παίκτης για τον οποίο φέρονται να προσφέρουν διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 1,8 εκατ ευρώ;

Ο 24χρονος με καναδικές ρίζες είχε βρεθεί στο Draft του 2019, όταν και επελέγη από τους Σακραμέντο Κινγκς στο Νο47. Από εκεί έγινε αμέσως trade στους Νικς, όπου και αγωνίστηκε για δύο χρόνια, μαζί με συμμετοχές στην G-League, ενώ φόρεσε για ένα παιχνίδι τη φανέλα των Σίξερς προτού πάει στο Ορλάντο.Με τους Μάτζικ συμμετείχε σε 50 από τα συνολικά 64 παιχνίδια του στο NBA, μέχρι να γυρίσει στην πατρίδα του και τη Ζάλγκιρις την περσινή σεζόν.

Φυσικά αποτελεί μέλος της Λιθουανίας, με την οποία βρέθηκε στις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις του EuroBasket 2022 και του MundoBasket 2023. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο μέτρησε 11 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά αγώνα, τερματίζοντας με την ομάδα του στην 6η θέση.

Πατώντας αρκετά στο «3» την περσινή σεζόν ο Μπραζντέικις μέτρησε 11.6 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ με τη Ζάλγκιρις σε 22:24 που αγωνιζόταν στη EuroLeague, έχοντας 31.3% από το τρίποντο. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των «φτερών» – σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ- ενώ υπό συνθήκες καλύπτει και τη θέση «τέσσερα» αν χρειαστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ