Τις άλλες… μεταγραφές του Μπαρτζώκα δεν τις πιάνει το ραντάρ του καλοκαιριού

Τις άλλες… μεταγραφές του Μπαρτζώκα δεν τις πιάνει το ραντάρ του καλοκαιριού

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε Μιλουτίνοφ, Γκος και Σίκμα. Ετοιμάζεται όμως να πάρει και…

Είναι ωραίο case study αυτό το καλοκαίρι του Ολυμπιακού. Μιας ομαδάρας που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτιαξε με τα χέρια του κομμάτι-κομμάτι. Την ίδια που ζήλεψε την τελευταία διετία ολόκληρη η Ευρώπη: Για το μπάσκετ που έπαιξε, τις αρχές της, τον τρόπο που ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές (και μόνο το παράδειγμα του Σάσα Βεζένκοφ φτάνει και περισσεύει) και τη φιλοσοφία της. Ομάδα με το 10ο μπάτζετ της Euroleague που έχασε για ένα… μανταρίνι το triple crown!

«Ναι, αλλά έχασε τον Βεζένκοφ και ο Σλούκας είναι πλέον στον Παναθηναϊκό» θα επιχειρήσει κάποιος να προσγειώσει στην πραγματικότητα όποιον παραμένει στον πρόλογο; Σωστά. Απώλειες πολύ σημαντικές σε μια ομάδα που το βασικό της συστατικό αυτή την διετία ήταν η «χημεία» και οι ξεκάθαροι ρόλοι. Δύο παίκτες που επί της ουσίας προσέφεραν το 54% της επίθεσης με πόντους και ασίστ.

«Θα μπορέσει ο Σίκμα, ο Γκος και το έξτρα όπλο του Μιλουτίνοφ να κάνουν τη δουλειά που άφησαν στη… μέση οι δύο άσσοι;». Δεύτερη φυσιολογική απορία.

Επειδή όμως το μπάσκετ δεν είναι… στρατιωτάκια ακούνητα και τέλος πάντων επειδή μάλλον είναι βαρετό να σου δείχνουν την Ακρόπολη και εσύ να κοιτάς το δάχτυλο, μια επισήμανση παρακαλώ: Τις άλλες μεταγραφές του Γιώργου Μπαρτζώκα τις ξέρεις; Αυτές που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα στο ρόστερ του. Έσπευσε ας πούμε χθες (21/7) ο Ολυμπιακός να ανακοινώσει νέο τριετές με αυξημένες αποδοχές στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Γιατί το έκανε; Για τις θέσεις των Ελλήνων ή γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραφε… χαρτάκια με το όνομα του διεθνούς γκαρντ; Τον αναβαθμίζει ο Μπαρτζώκας τον Λαρεντζάκη. Δεδομένα. Όπως αναβαθμίζει έναν άλλο πάρα πολύ καλό παίκτη του ρόστερ που πέρσι έμεινε υποχρεωτικά στην σκιά του καταπληκτικού Βεζένκοφ. Τυχαία τον κράτησε τον Πίτερς ο «σκακιστής»;

Ή θα παίζει και φέτος ο Αμερικανός με τη σουτάρα έξω από τη γραμμή 5λεπτα και 10λεπτα; Βασικός κρίκος στην καινούργια αλυσίδα θα είναι ο Αμερικανός. Ότι πιο κοντινό σε Βεζένκοφ άλλωστε είχε η Euroleague στα επιθετικά χαρακτηριστικά του Βούλγαρου. Στο μακρινό σουτ. Στην ικανότητα να δημιουργεί χώρους από το «4». Στο σκορ. Στο προσόν να συμμετέχει στην εξίσωση και σαν 3αρι.

Με Μιλουτίνοφ στο «5», Σίκμα στο «4» και Πίτερς στο «3» ο Μπαρτζώκας είναι βέβαιο ότι θα θελήσει… άλλα κόλπα. Θα χρειαστεί φυσικά ένα διάστημα προσαρμογής και υπομονής. Όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα σε μια ομάδα μονταρισμένη όπου: Λούντζης, Γουόκαπ, Πάπας, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Πίτερς, Φαλ να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν.

Με Μιλουτίνοφ και Γκος να έχουν παρελθόν στην ομάδα και να μην χρειάζονται ουσιαστικά χρόνο προσαρμογής. Και με τον Σίκμα που είναι καινούργιος να είναι και 34άρης και πραγματικά περπατημένος σε επίπεδο Euroleague με βασικό όπλο στη φαρέτρα του τον τρόπο να καταλαβαίνει το παιχνίδι. Και με παράθυρο ανοιχτό για μια ακόμη κίνηση τύπου Μίκχαϊλιουκ.

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Μπαρτζώκας έχει πάλι βάλει το νερό να… βράζει; Οι 7000 φίλοι του Ολυμπιακού πάντως που έσπευσαν να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας από τον Ιούλη, όχι! Τα υπόλοιπα… στον δρόμο

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ