Μπασκόνια: Ανακοίνωσε Μονέκε μέχρι το 2025

Μπασκόνια: Ανακοίνωσε Μονέκε μέχρι το 2025

Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσίμα Μονέκε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Ένα ακόμη μεταγραφικό απόκτημα ανακοίνωσε η Μπασκόνια, με την ομάδα του Χοάν Πενιαρόγια να ανακοινώνει την απόκτηση του Τσίμα Μονέκε, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών, μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του Νιγηριανού στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς είχε αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 2021/22 με τη φανέλα της Μανρέσα.

Ο 27χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Μονακό, μετρώντας 3,9 πόντους και 3,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 16 αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 10 πόντους και 4.1 ριμπάουντ στην κανονική περίοδο και 8.5 πόντους με 3.5 ριμπάουντ στα play-offs.

Διαβάστε επίσης: Ξέραμε από πέρσι που βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού…

Ο Νιγηριανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από τους Κινγκς, αλλά η συνεργασία τους δεν κράτησε πολύ, με τον παίκτη να αποδεσμεύεται πρόσφατα, ενώ αποτελούσε και μέλος της Μανρέσα (κέρδισε το βραβείο του MVP του BCL).Μάλιστα, πρόλαβε να αγωνιστεί δύο φορές στο ΝΒΑ με μέσο όρο 1 πόντο-1 ριμπάουντ, για να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη και την έβδομη ομάδα της καριέρας του (2018-).

Στην καριέρα του επίσης ο Μονέκε, έχει ανακηρυχθεί MVP του Basketball Champions League την σεζόν 2021-22 με τη Μανρέσα, έχοντας 13,9 πόντους-6,3 ριμπάουντ-1,1 ασίστ. Με την απόκτησή του η Μπασκόνια πρόσθεσε στο ρόστερ της αθλητικότητα αλλά και πιθανή βελτίωση στον τομέα των ριμπάουντ. Αυτή είναι η πέμπτη μεταγραφή των Βάσκων μετά τους Νίκο Ρογκαβόπουλο, Νίκο Μάνιον, Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Καλίφα Ντιόπ.

Παρακάτω το ευρυματικό βίντεο της Μπασκόνια για την ανακοίνωση του Μονέκε:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ