Σάμι Ογελέγε: Οι Ιταλοί επιμένουν για το «τανκ» τσέπης με τρίποντο 46%

Σάμι Ογελέγε: Οι Ιταλοί επιμένουν για το «τανκ» τσέπης με τρίποντο 46%

Μετά τον Μιλουτίνοφ και τον Γκος, ο Ογελέγε γίνεται το τρίτο στοιχείο της μεταγραφικής κουβέντας στον Ολυμπιακό

Μόλις χθες to10 ενημέρωσε για την… βοή που ξεκινά από τον Ιταλικό βορρά με τελικό προορισμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την έντονη φημολογία πως ο Ολυμπιακός έχει ψηλά στη μεταγραφική του λίστα τον Σάμι Ογελέγε. Το «τανκ τσέπης» με μπόι 1.98 που μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, με τα χρώματα της Βίρτους.

Σήμερα λοιπόν ήρθε να προστεθεί ένα τιτίβισμα από τον δημοσιογράφο Αλεσάντρο Μάτζι για να ρίξει και άλλο νερό στο μύλο αυτής της ιστορίας που αν επιβεβαιωθεί θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Τι είναι ο Ογελέγε; Ένας τύπος φόργουορντ που οι προπονητές λατρεύουν. Με αμυνάρες από το «1» ως το «5» με τρομερή ικανότητα στο spot τρίποντο (46.1% στην Euroleague) και πάνω από όλα φοβερά οικονομικός. Φέτος στην πρώτη του χρονιά στην Euroleague είχε 10.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ με 59% στο δίποντο και 87% από τη γραμμή των βολών. Και όλα αυτά παίζοντας 23΄ανά ματς.

Κάποιος που είναι πολύ μεγάλη έκπληξη ότι τελικά δεν «κούμπωσε» στο ΝΒΑ, ειδικά στους Σέλτικς όπου τον διάλεξαν στο 37 του ντραφτ (2017) και τον κράτησαν στην Βοστόνη ως και το καλοκαίρι του 2021. Εκτιμούσε πάρα πολύ ο Μπραντ Στίβενς τα χαρακτηριστικά του. Έφτασε σε σημείο να τον εμπιστευτεί 25 φορές στην πρώτη πεντάδα και να τον ρίχνει στη φωτιά για να μαρκάρει παίκτες σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Απλά στην πορεία οι Κέλτες βρήκαν έναν… ίδιο, τον Γκραντ Ουίλιαμς και τελικά πόνταραν σε εκείνον.

Ο Ογελέγε είναι τύπου Πι Τζέι Τάκερ. Κλειδί στην άμυνα και μονίμως έξω από το τρίποντο στην επίθεση για να ανοίξει τους διαδρόμους. Παίζει εύκολα και στο «3» και στο «4» και θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση αν ο Σάσα Βεζένκοφ αποδεχτεί τελικά την πρόταση των Κινγκς. Για να παίξουν και οι δύο μαζί;

Είναι δύσκολο αν σκεφτεί κανείς τον χρόνο συμμετοχής και τον ρόλο του Βούλγαρου. Χωρίς τον Σάσα όμως μπορεί κάλλιστα να είναι ο παίκτης που ο Μπαρτζώκας έχει διαλέξει για να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του κενού που θα αφήσει η ενδεχόμενη αποχώρηση του φετινού MVP της Euroleague.

Μια κλασική περίπτωση «παίκτη – προπονητή» που ταιριάζει πάρα πολύ στο στιλ του Μπαρτζώκα και που πραγματικά θα δημιουργούσε μεγάλη προσδοκία. Η ιστορία του Βεζένκοφ όμως αποκλείεται να έχει νωρίτερα πριν από την 1η Ιούλη. Άρα και το θέμα του Ογελέγε προφανώς δεν μπορεί να ανοίξει πριν από την έκβαση της πιο καυτής υπόθεσης του καλοκαιριού.

Το fast food και ο… χτιστός Ογελέγε

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν μερικά χρόνια στο γνωστό περιοδικό «GQ» ο Ογελέγε είχε αναφερθεί στο πως έχει καταφέρει να χτίσει ένα πολύ δεμένο κορμί. Στο ΝΒΑ θεωρούνταν ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες και μάλιστα κάποιοι είχαν εκφράσει την άποψη πως είναι ο πιο δυνατός.

Ο ίδιος όμως δεν πρόσεχε πάντα τη διατροφή του, όπως ανέφερε αυτό ξεκίνησε όταν πάτησε το πόδι του στο Κολέγιο. Νωρίτερα ήταν λάτρης του fast food αφού ενδιάμεσα των προπονήσεων δεν προλάβαινε να φάει σπιτικό φαγητό και έτσι έπεφτε στην… παγίδα.

Από τα 14 του χρόνια έκανε βάρη, έχοντας φτιάξει τις προδιαγραφές για να μπορέσει να φτιάξει ένα δυνατό σώμα. Κάτι που του έδωσε διάφορα προσωνύμια, με ένα από αυτά να είναι «ο άνθρωπος φτιαγμένος από γρανίτη». Ο ίδιος είχε μιλήσει για τη δύναμή του, λέγοντας πως το να αντιμετωπίζει τον ΛεΜπρόν, τον Γιάννη και τον Εμπίντ ήταν πρόκληση, αλλά κανείς δεν τον είχε κάνει να σκεφτεί πως δεν μπορεί να τον κοντράρει.

Το τρομερό work ethic που τρέλανε τον Ντάνι Έιντζ

Κι αν κάτι από τα παραπάνω δεν πείθει για το work ethic του Ογελέγε μια ιστορία από τα χρόνια του στους Σέλτικς το αποδεικνύει περίτρανα. Τον Φεβρουάριο του 2020 οι «κέλτες» είχαν ολοκληρώσει ένα road trip στη Δύση με εκτός έδρας αγώνας, δίνοντας για την ακρίβεια τέσσερα ματς σε έξι μέρες, διανύοντας συνολικά 6.200 μίλια.

Όταν η ομάδα προσγειώθηκε από τη Γιούτα, ο τότε GM Ντάνι Έιντζ, δεν περίμενε να δει κανέναν στις εγκαταστάσεις λόγω του βεβαρημένου προγράμματος. Όμως μόλις έφτασε στο προπονητικό κέντρο εκείνο το απόγευμα και κοίταξε από το παράθυρο του γραφείου του είδε τον Ογελέγε ολομόναχο να κάνει σουτάκια.

«Ήταν ο Σάμι μόνος του. Σούταρε, σούταρε, σούταρε. Απλά δούλευε στο τρίποντο, στα σουτ μέσης απόστασης. Αυτός είναι ο Σάμι, κανείς δεν δουλεύει πιο σκληρά από εκείνον. Γι’ αυτό είναι όμορφο να τον βλέπω να επιβραβεύεται», είχε πει ο Έιντζ.

«Δεν μπορώ να αφήσω καμία μέρα. Δεν είχαμε προπόνηση εκείνη τη μέρα και για μένα είναι πάντα μια ευκαιρία ώστε να γίνω λίγο καλύτερος», τόνισε από την πλευρά του ο παίκτης, που εκείνη τη μέρα είχε περάσει τουλάχιστον 45 λεπτά σουτάροντας ασταμάτητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ