Οι κινήσεις των Κινγκς που δείχνουν… Βεζένκοφ

Οι Σακραμέντο Κινγκς προχώρησαν σε κίνηση με το βλέμμα στη νέα σεζόν, άνοιξαν χώρο στο salary cap και κοιτάζουν πιο ζεστά τον Σάσα Βεζένκοφ.

Οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν το Νο. 24 στο ντραφτ του ΝΒΑ, όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ανταλλαγές, προκειμένου να ανοίξουν χώρο στο salary cup, με το μυαλό στον… Σάσα Βεζένκοφ.

Οι «Βασιλιάδες» λειτούργησαν ορθολογικά τη βραδιά των ντραφτ και πλέον μπορούν να ανοίξουν συζητήσεις με την πλευρά του φόργουορντ του Ολυμπιακού, προκειμένου να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ. Το Σακραμέντο δεδομένα θέλει τον Βεζένκοφ στην ομάδα τη νέα σεζόν, κάτι που μαρτυράει και το γεγονός ότι έχουν έρθει οι άνθρωποι της ομάδας στην Ελλάδα για τον παίκτη πάρα πολλές φορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κινγκς έχουν τα δικαιώματά του και εξετάζουν πάρα πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν δικό τους το φετινό καλοκαίρι τον Βούλγαρο φόργουορντ, ώστε να γεμίσουν το ρόστερ τους και να ισχυροποιηθούν και για αυτό τον λόγο έκαναν χώρο με τις ανταλλαγές που έκαναν το βράδυ.

Συγκεκριμένα, οι Κινγκς έδωσαν το νο.24 στους Ντάλας Μάβερικς, με τον Ολιβιέ Μαξένς-Πρόσπερ να μετακομίζει στο Τέξας. Παράλληλα, ο Ρισόν Χολμς, που ήταν εκτός κάδρου από τα μέσα της περασμένης σεζόν, παραχωρήθηκε μέσω ανταλλαγής στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τις τρεις ομάδες να μετέχουν στην ανταλλαγή.

Το buy-out του Βεζένκοφ φτάνει το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, με deadline το μέσο του Ιουλίου. Από αυτό το ποσό, οι Κινγκς μπορούν να καλύψουν σύμφωνα με τους κανονισμούς του NBA (Excluded International Player Payment) το 50%, οπότε το υπόλοιπο (750.000 δολάρια) θα πρέπει να το πληρώσει ο αθλητής μετά από συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τις δόσεις και για τις ημερομηνίες καταβολής τους.

Γενικότερα, ο οργανισμός των Κινγκς λειτουργεί υπολογίζοντας κανονικά στον Βεζένκοφ ενόψει της νέας σεζόν, ενώ θα κληθούν να συζητήσουν άμεσα με την πλευρά του παίκτη, καθώς και ο ίδιος θέλει να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δείτε το tweet του Βοϊναρόφσκι:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από