Λαρεντζάκης: «Και στον τελικό με την άμυνα που μας έφερε ως εδώ»

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε επί της ουσίας πως η άμυνα είναι το κλειδί για την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός χθες κέρδισε τη Μονακό 76-62 και πέρασε στον τελικό της Euroleague όπου τον περιμένει στη «Ζαλγκίριο Αρένα» η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παλέψουν για τον τίτλο με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να δίνει το έναυσμα και να τονίζει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ πως επί της ουσίας αν η ομάδα του Πειραιά επαναλάβει την άμυνα του τρίτου δεκαλέπτου με τη Μονακό θα είναι κοντά στη Euroleague. Η άμυνα -όπως και να έχει- θα είναι το «κλειδί».

Διαβάστε επίσης: Περιστέρι – Παναθηναϊκός πράξη δεύτερη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα άσου:

-Συγχαρητήρια για τη μεγάλη πρόκριση. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Τι συνέβη στο α΄ μέρος και τρομάξατε λίγο τους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Υπήρξε ένα στρες και μία νευρικότητα λίγο παραπάνω από το επιτρεπτό. Ήμασταν λίγο νευρικοί στις βολές, στα σουτ… γενικά στις αποφάσεις, αλλά ο κόουτς μας μίλησε πολύ έμπειρα και γυρίσαμε το παιχνίδι. Μας είπε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα, το οποίο θεωρώ ότι το κάναμε κατά γράμμα. Γυρίσαμε και κάναμε αυτά που είχαμε πει».

-Οι δύο πόντοι που δεχτήκατε στην 3η περίοδο από τη Μονακό, αποτελεί ρεκόρ στη Euroleague. Πως το πετύχατε;

«Είναι η άμυνα που μας έχει φτάσει έως εδώ. Μας έχει φτάσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και τώρα μέχρι τον τελικό της Euroleague. Και αυτήν την άμυνα να παίξουμε και στον τελικό. Θεωρώ πως είναι το σημείο αναφοράς μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάναμε έτσι».

-Ο τρόπος πρόκρισής σας, δηλαδή με ανατροπή επί της Μονακό, σας δίνει ακόμη καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού;

«Έχουμε καλή ψυχολογία, αλλά νομίζω πως είναι τελικός. Για να φτάσεις μέχρι τον τελικό της Euroleague σημαίνει πως έχεις ψυχολογία».

-Αυτή την πρόκριση που την αφιερώνεις;

«Την αφιερώνω σίγουρα στους δικούς μου που δεν είναι εδώ. Σην οικογένειά μου! Και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από