Η φάση του Γιαμπουσέλε που μας θύμισε Κρστίτς και η… τεράστια διαφορά! (pics, vids)

Η φάση του Γιαμπουσέλε που μας θύμισε Κρστίτς και η… τεράστια διαφορά! (pics, vids)

Αυτό που έγινε χθες στη Μαδρίτη με τον Γιαμπουσέλε να κάνει λαβή MMA στον Έξουμ από πίσω, μας θύμισε ανάλογα πισώπλατα χτυπήματα του Κρστίτς σε αγώνα της Εθνικής μας με τη Σερβία. Εκεί όμως υπήρχε μία τεράστια διαφορά...

Αυτό που έγινε στο χθεσινό ματς στην αναμέτρηση της Παρτιζάν με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στον 2ο αγώνα της σειράς των Play-Offs της Εuroleague είναι από τα περιστατικά που θέλουμε να ξεχάσουμε τάχιστα.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» με Γιάννη στους Μπακς!

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας και ενώ η ομάδα του Ομπράντοβιτς κέρδιζε με 95-80 και ήταν έτοιμη να κάνει το 2-0 στη σειρά, ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Γιουλ τίναξε το ματς στον αέρα. Η… αγκωνιά του Ισπανού βετεράνου στην καρωτίδα του Πάντερ έγινε η αφορμή για ξεκινήσει ένας καβγάς άνευ προηγουμένου που μας θύμισε μία αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με τη Σερβία γενικότερα αλλά πολύ περισσότερο ειδικότερα.

Ο Γιαμπουσέλε και η κίνηση MMA από… πίσω

Στο χθεσινό ματς, ο Γάλλος, Γκερσόν Γιαμπουσέλε την ώρα του καβγά, έπιασε από πίσω, με λαβή τον Ντάντε Έξουμ (της Παρτιζάν) και τον έριξε κάτω  με κίνηση MMA που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι fighters του UFC. Ο Αυστραλός που δεν κατάλαβε τι τον χτύπησε και ποιος τον πέταξε στο παρκέ, σηκώθηκε αλλά λόγω αδρεναλίνης δεν… ένοιωσε αρχικά, πόσο άσχημα είχε χτυπήσει. Όταν βέβαια το αντιλήφθηκε, αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ανάλογη κίνηση από πίσω είχε προσπαθήσει… να κάνει ο Νέναντ Κρστίτς κάποτε…

Τα χτυπήματα από πίσω του Κρστίτς

Ήταν 19 Αυγούστου του 2010 όταν η Εθνική μας αγωνίζονταν σε φιλικό παιχνίδι στο «Ακρόπολις» με τη Σερβία. Πολλές οι προσωπικότητες μέσα στο παρκέ. Φώτσης και Τεόντοσιτς μερικές εξ αυτών με έναν… καβγά άνευ προηγουμένου να στήνεται μεταξύ τους και το ματς να μετατρέπεται σε ρινγκ. Μαινόμενοι «ταύροι» οι παίκτες αντάλλασσαν γροθιές με έναν, να βαράει από πίσω με μπουνιές τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο λόγος για τον Νέναντ Κρστίτς που αφού προσπάθησε με λαβή και είδε ότι δεν μπορεί να τον σταματήσει, χτύπησε τον «Big Sofo» με τα χέρια του.

Μόλις ο Σχορτσανίτης αντιλήφθηκε τι έγινε γύρισε προς τον Σέρβο που άρχισε να τρέχει προς τα πίσω αφού ήξερε ότι στην κατά μέτωπο επίθεση θα είχε πρόβλημα. Τελικά ο σέντερ των «πλάβι» έριξε μια καρέκλα στο κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση (που πήγε να… χωρίσει), με τον Καρδιτσιώτη να καταλήγει με τραυματισμό και αίματα στο κεφάλι, και τον παλαίμαχο ψηλό να τρώει μια σκληρή τιμωρία και λογικό…

Η τεράστια διαφορά: Ο ένας τα έβαλε μα τον Έξουμ κι ο άλλος με τον… Σχορτσανίτη

Και στις δυο φάσεις υπήρξε χτύπημα από πίσω. Στη Μαδρίτη κίνηση με λαβή του Γιαμπουσέλε στον Έξουμ, στο ΟΑΚΑ προσπάθεια… για λαβή και μετά γροθιές του Κρστίτς στον Σχορτσανίτη. Ωστόσο εδώ υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Ο Σχορτσανίτης είχε ένα τεράστιο κορμί που και «τανκ» να προσπαθούσε να τον ρίξει κάτω δε… θα μπορούσε. Από την άλλη ο Έξουμ ήταν πολύ πιο μικρόσωμος από τον Γιαμπουσέλε που κατάφερε εύκολα να τον βγάλει νοκ άουτ.

Η… φάση στη Μαδρίτη:

Ο Έξουμ με πατερίτσες: 

Το «ιστορικό» για τους λάθος λόγους παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Σερβία (δείτε την επίμαχη φάση με Κρστίτς και «Big Sofo από το 1:20:57 και μετά):

Όπως και να έχει τέτοιες στιγμές δεν βοηθούν το άθλημα. Πολλοί αθλητές είναι πρότυπα για τα παιδιά και τέτοια περιστατικό πρέπει πάση θυσία να… αποφεύγονται. Οι τιμωρίες θα επιβληθούν. Σε κάποιους θα κοστίσει πολύ… ακριβά αυτό που συνέβη χθες, με το μπάσκετ (που είναι και η ουσία) να βγαίνει χαμένο σε κάθε περίπτωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ