Ρεάλ-Παρτιζάν: Στον αέρα η σειρά- Αποβλήθηκαν 23 παίκτες

Ρεάλ-Παρτιζάν: Στον αέρα η σειρά- Αποβλήθηκαν 23 παίκτες

Γιατί διέκοψαν το ματς Ρέαλ-Παρτιζάν μετά την πολεμική σύρραξη οι τρεις διαιτητές. Στα χέρια του αθλητικού δικαστή η τύχη των δύο ομάδων αλλά και το game 3. Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Έξουμ

Απο το πουθενά ένα… χάος στη Μαδρίτη. Και πλέον η τύχη της σειράς ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτιζάν με μπόλικους αστερίσκους. Οι Σέρβοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη τους και να κάνουν επί της ουσίας το πιο μεγάλο βήμα τους για την επιστροφή τους στο Final Four της διοργάνωσης, το ματς όμως διακόπηκε απο την γενική σύρραξη που προκάλεσε το φάουλ του Σέρχιο Γιούλ στον Κέβιν Πάντερ, η αντίδραση του Αμερικανού και το ροντέο που ακολούθησε στα πιο δυσάρεστα 20 δευτερόλεπτα στην ιστορία της Euroleague.

Πλέον είναι όλα στον αέρα. Και κανείς δεν ξέρει «πως» και κυρίους με «ποιους» θα συνεχιστεί η σειρά στο Βελιγράδι (2/5 το τρίτο ματς) μιας και αποβλήθηκαν οι 23 απο τους συνολικά 24 παίκτες που είχαν στα ρόστερ τους οι δύο ομάδες. Ποιος την γλίτωσε έπειτα απο τον ενδελεχή έλεγχο; Όχι τελικά ο Ρούντι Φερνάντεθ (που ήταν και ο μόνος που δεν μπλέχτηκε στον καυγά), αλλά ο Ζακ Λε Ντέι.

Διαβάστε επίσης: Η λαβή πάλης που έβγαλε νοκ άουτ τον Έξουμ 

Πραγματικά  το ξύλο που έπεσε ανάμεσα στους αθλητές των δύο ομάδων ήταν ασύλληπτο, με τους διαιτητές να αποφασίζουν τη διακοπή της αναμέτρησης και να ζητούν την αποχώρηση και των Ισπανών και των Σέρβων στα αποδυτήρια.

Αν και η Euroleague ενημέρωσε μέσω των λογαριασμών της στα social media ότι το ματς ολοκληρώθηκε, τα posts κατέβηκαν λίγη ώρα μετά.

Γιατί όμως διακόπηκε ο αγώνας; Επειδή οι Ράντοβιτς, Λάτισεβς, Ρότσα αποφάσισαν την αποβολή όλων των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης και των 11/12 της Παρτίζαν. Ο μοναδικός που δεν αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι. Πάντα σύμφωνα με το play by play της Euroleague.

H υπόθεση θα πάει στον αθλητικό δικαστή ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για τις ποινές εν όψει του τρίτου αγώνα που θα γίνει (;) στις 2 Μαΐου στη Σταρκ Αρένα.

 

Ο πιο σοβαρός τραυματισμός είναι αυτός του Ντάντε Έξουμ της Παρτιζάν ο οποίος δέχτηκε την… οργή (και τις λαβές πάλης) του Γιαμπουσελέ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα Σερβικά ΜΜΕ, ο γιατρός της Παρτίζαν, Μόμα Γιακόβλεβιτς διέγνωσε πως  ο Αυστραλός γκαρντ έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πέλμα, ενώ απέφυγε ακόμη και κάταγμα στη σπονδυλική στήλη που θα του προκαλούσε τεράστια βλάβη, ακόμη και πρόωρο τέλος στην καριέρα του!

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Γιαμπουσέλε τον πέταξε στο παρκέ, πρέπει να τιμωρηθεί με φυλάκιση και δια βίου αποκλεισμό. Ο Έξουμ θα μπορούσε να έχει σπάσει τη σπονδυλική του στήλη, να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να τελειώσει την καριέρα του. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Έχει υποστεί ζημιά στα δόντια, έχει ένα κόψιμο στα χείλη» ήταν τα λόγια του γιατρού της Παρτίζαν, με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να δηλώνει στη συνέντευξη Τύπου ότι ο παίκτης του έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Και μιας και ο λόγος για τον Ζοτς; Εκείνος ήταν απο τους πρώτους που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και μακριά απο το παρκέ. «Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Οι διαιτητές θα πρέπει να μας ενημερώσουν. Δεν ήταν ωραία η εικόνα για τη Ρεάλ και για την Παρτίζαν, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Οι παίκτες έχουν συναισθήματα, όμως βρισκόμασταν στο τέλος του αγώνα. Εγώ θα προσπαθήσω να ηρεμήσω τους πάντες, γιατί έχω φίλους εδώ στη Ρεάλ. Θέλω να μιλήσουμε για το μπάσκετ, αυτό είναι όλο. Είμαστε ευπρόσδεκτοι εδώ, θα γυρίσουμε στο Βελιγράδι και θα τους πω ότι πρέπει να τους καλωσορίσουμε κι εμείς στην πόλη μας. Θα πρέπει να νιώσουν άνετοι. Είναι μπάσκετ και τίποτα περισσότερο.

Οι διαιτητές μας μίλησαν, μας εξήγησαν ότι οι παίκτες που μπήκαν στο παρκέ από τους πάγκους, έπρεπε να αποβληθούν. Έγραψαν τα ονόματά τους κι αυτό ήταν όλο. Όλοι ρωτούν ποιος το ξεκίνησε. Δεν έχει σημασία όμως. Όλοι μίλησαν μετά από τον αγώνα και είπαν ότι ό,τι έγινε, έγινε. Ελπίζω να το κατάλαβαν όλοι. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Έξουμ, δείχνει σοβαρό. Δεν ξέρω τι να πω, πονάει πολύ στο πόδι, θα περιμένουμε και θα δούμε τι συμβαίνει. Είδαμε όλοι τι έγινε, μιλάμε για έναν αγώνα μπάσκετ».

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ