Ο Ολυμπιακός βλέπει μόνο το διπλό, εκεί που πέρυσι έκανε πάρτι (vid)

Ο Ολυμπιακός βλέπει μόνο το διπλό, εκεί που πέρυσι έκανε πάρτι (vid)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε στο Μιλάνο την Αρμάνι, εκεί που την περσινή σεζόν είχε αρχίσει την επέλασή του, με στόχο την 8η συνεχόμενη νίκη του.

Το ημερολόγιο έγραφε 26 Νοεμβρίου 2021, όταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης «ντυνόταν» Βασίλης Σπανούλης και εκτελούσε την Αρμάνι Μιλάνο, έξω από τα 6.75, για να περάσει ο Ολυμπιακός από την Λομβαρδική πρωτεύουσα με 93-72.

Με αυτό το διπλό ξεκίνησε η αντεπίθεση για τους «Ερυθρόλευκους» την περσινή σεζόν. Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν, πως η εντός έδρας ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, με 81-76, θα σταματούσε τον Ολυμπιακό, η αντίδραση ήταν άμεση και έδειξε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό.

Διαβάστε επίσης: Θα καταργηθεί το 90λεπτο στο ποδόσφαιρο;

Έχοντας ρεκόρ στην Euroleague, 7-4, εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει μία ομάδα με εντελώς διαφορετική εικόνα, σε σχέση με αυτή που δείχνει φέτος, με ρεκόρ τότε 8 νίκες και 3 ήττες.  Ωστόσο, μπήκε μέσα στο Mediolanum Forum και δεν άφησε το περιθώριο στη Αρμάνι να διεκδικήσει κάτι από το ματς, χάρη στα 7 εύστοχα τρίποντα μόλις στην 1η περίοδο. Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Λαρεντζάκη με 18 πόντους, τον Ντόρσεϊ με 14 και τον Βεζένκοφ με 12 και συναντώντας αντίσταση από πλευράς γηπεδούχων, μόνο από τον Σίλντς, που είχε σημειώσει 26 πόντους, πήρε μία εύκολη νίκη και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τη συνέχεια.

Αυτό ήταν το παιχνίδι, που είχε γυρίσει το διακόπτη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκ, όπως επίσης και το πρώτο «διπλό» της περσινής σεζόν, μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας. Είχε ακολουθήσει για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μια δύσκολη εκτός έδρας επικράτηση, στην παράταση απέναντι στην Ούνιξ Καζάν με 87-84. Η συνέχεια γνωστή, με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στο Final-4 του Βελιγραδίου, να παραμένει αήττητη έως τώρα εντός των συνόρων και να έχει πετύχει ένα σερί 11 συνεχόμενων νικών κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το αποψινό παιχνίδι δεν θυμίζει σε τίποτα, αυτό της περσινής περιόδου. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Μιλάνο με σερί 7 νικών στην Euroleague, για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι που είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Αν και έχει πραγματοποιήσει 3 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας, κόντρα στην Μπασκόνια, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό, με «τρέχον» ρεκόρ 9-15 βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης της Euroleague και δεν έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους «Ερυθρόλευκους», στην «εξωγήινη» κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, με όλη την Ευρώπη να παραδέχεται τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του και τον αποψινό αντίπαλο προπονητή, Μεσίνα, να χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό την καλύτερη ομάδα της Euroleague.

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ