Ο Ιτούδης επιστρέφει για τον Ντόρσεϊ

Ο Ιτούδης επιστρέφει για τον Ντόρσεϊ

Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί το δυνατό «χαρτί» της Φενέρμπαχτσε στην υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Τάιλερ Ντόρσεϊ η επιστροφή. Ο 26χρονος ομογενής γκαρντ, όπως όλα δείχνουν θα πάρει τον δρόμο του γυρισμού για την Ευρώπη και δεν είναι λίγες οι ομάδες που «σφάζονται» στα πόδια του. Από όταν και αποχώρησε από την Euroleague και τον Ολυμπιακό άλλωστε, ήταν δεδομένο πως αν κάποια στιγμή τα πράγματα δεν λειτουργούσαν για εκείνον στην Αμερική, θα υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές πλευρές στη «Γηραιά Ήπειρο».

Ήδη έχουν έρθει στο φως τα πρώτα δημοσιεύματα που συνδέουν το όνομα του Ντόρσεϊ με ομάδες που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Μία από αυτές είναι και η Φενέρμπαχτσε των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη. Ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας μάλιστα είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μετακομίσει ο Ντόρσεϊ προς Κωνσταντινούπολη μεριά.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Ο Μπαρτζώκας εμφάνισε το 16χρονο «διαμάντι» του Θρύλου (vid+pics)

Δεν είναι κρυφό πως ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, επιθυμεί την απόκτηση του πρώην (πλέον) γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, σε μία υπόθεση που «τραβάει» από το καλοκαίρι. Τώρα με τον δρόμο να είναι ανοιχτός αλλά και την περιφέρεια της τουρκικής ομάδας να χρειάζεται ενίσχυση, μιας και ο Κάρσεν Έντουαρντς δεν αποδίδει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής.

Όταν ο Ντόρσεϊ βρισκόταν στη θέση να διαπραγματευτεί με τον Ολυμπιακό την ανανέωση του συμβολαίου του, πριν τη διοργάνωση του Eurobasket 2022, ο Ιτούδης είχε προσεγγίσει τον παίκτη για να του μεταφέρει την πρόταση της πρωταθλήτριας Τουρκίας και να του αναλύσει τα πλάνα του για εκείνον.

Μπορεί ο Τάιλερ να μην είπε ποτέ το «ναι» στα αρκετά λεφτά που του πρόσφερε τότε ο σύλλογος, ωστόσο εκείνη την περίοδο δημιουργήθηκε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ των δύο ανδρών. Το αποκορύφωμα ήρθε τον Σεπτέμβριο όπου στο Eurobasket, ο Ντόρσεϊ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, έχοντας ηγετικό ρόλο στο σκοράρισμα και καταφέρνοντας να ξεχωρίσει σε μία ομάδα που είχε ως «πρώτο βιολί» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Με την επιστροφή του λοιπόν στην Ευρώπη να θεωρείται δεδομένη, όταν θα φτάσει η ώρα να αξιολογήσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του, εκείνη της Φενέρμπαχτσε θα έχει ένα επιπλέον θετικό στοιχείο. Την παρουσία του Δημήτρη Ιτούδη στην άκρη του πάγκου, που έχει αποδείξει πως γνωρίζει τον τρόπο για να τον διαχειριστεί και να τον αναδείξει σε ένα ποιοτικό σύνολο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ