Δεν ξέρεις αν ο Ντόρσεϊ λείπει παραπάνω στον Ολυμπιακό ή αν ο Ολυμπιακός λείπει παραπάνω στον Ντόρσεϊ. Μήπως…
Έπειτα από έναν μήνα δράσης στο υψηλότερο επίπεδο ακόμη δεν μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά αν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λείπει περισσότερο στον Ολυμπιακό από ότι ο Ολυμπιακός λείπει στον Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Διότι «οκ» σίγουρα ξέρεις ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν τα προβλήματα τους στη… ζωή μετά τον ομογενή γκαρντ. Και εκείνος όμως μάλλον δεν περνάει καλύτερα στο Ντάλας. Έφτασε πλέον να αγωνίζεται στη θυγατρική των Μάβερικς. Και όταν αυτό συμβαίνει τόσο νωρίς σημαίνει πως το τεχνικό τιμ εκεί απλά δεν τον υπολογίζει. Έχει να παίξει πια με την επαγγελματική ομάδα από τις 22/10. Άρα δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβεις τους συσχετισμούς.
Μήπως λοιπόν ξαφνικά αρχίζουν και δημιουργούνται προϋποθέσεις για να ανοίξει μια συζήτηση με… ιδιαίτερο περιεχόμενο; Μήπως υπάρχει η ευκαιρία ώστε λίγους μήνες μετά το διαζύγιο ο Ολυμπιακός και ο Ντόρσεϊ να ανοίξουν εκ νέου δίαυλο επικοινωνίας;
Θα ήταν ιδανικό, αν σκεφτεί κανείς πως επί της ουσίας μιλάμε για έναν παίκτη της εθνικής ομάδας, έναν Έλληνα –από τους λίγους- πρώτης γραμμής για την Ευρωλίγκα που ανοίγει θέση «ξένου» κλπ. Ως εδώ όμως δεν προκύπτει από πουθενά ότι είναι και πραγματικό. Μόνο κάποιες λογικές πρώτες φήμες που περισσότερο συμπεραίνουν με βάση τα δεδομένα…
Το καλοκαίρι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε κάτι ιδιαίτερο που επιβεβαιώνει το επίπεδο της σκέψης του. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αντικατέστησε τον Ντόρσεϊ με τον Αίζαια Κάνααν που ως εδώ είναι… λίγα πράγματα. Δεν ισχύει, τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό. Ο Μπαρτζώκας έκανε μια επιλογή Αμερικανού στο «2» θέλοντας να ανοίξει χώρο στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Επιβεβαιώνεται αυτό από τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και οι δύο.
Μετά από έξι ματς, στην Euroleague, o Κάνααν έχει 4,2 πόντους-1,2 ριμπάουντ με 3/9 δίποντα (33,3%), 5/16 τρίποντα (31,3%), 4/4 βολές (100%) σε 14:15′ (μ.ο). Σε καμία αγωνιστική δεν έχει ξεπεράσει τα 17:18′ συμμετοχής (Ρεάλ), ενώ οι 9 πόντοι του στη πρεμιέρα επί της Μπαρτσελόνα παραμένουν season-high. Μιλάμε δηλαδή για 0,3 πόντους/λεπτό και 0,3 σουτ/λεπτό. Όλα αυτά, την ώρα που με την Ούνικς πέρυσι σε 25 αγώνες είχε 0,49 πόντους/λεπτό και 0,40 σουτ/λεπτό, για να φτάσει τους 11,8 πόντους σε 23:55′.
Το πιο σημαντικό στατιστικό του όμως φαίνεται αλλού: Στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο σε τέταρτη περίοδο της διοργάνωσης! Εκεί παίρνει θέση στο παρκέ ο Λαρεντζάκης, τα σχήματα με ταυτόχρονη παρουσία Γουόκαπ και Σλούκα στους γκαρντ ή ακόμη και ο ΜακΚίσικ. Όχι όμως ο Κάνααν που επί της ουσίας είναι έξω από τη συγκεκριμένη εξίσωση.
Ο Ντόρσεϊ πέρσι σκόραρε 12,4 ανά ματς. Είχε όμως και συμμετοχή άνω των 24΄ στη regular season. Αυτό το «δεκάλεπτο» που χωρίζει τον δικό του χρόνο από τον αντίστοιχο του Κάνααν στο rotation του Ολυμπιακού το συναντάς κυρίως στη νέα τάξη πραγμάτων του Λαρεντζάκη. Πέρσι έπαιζε 12:46 φέτος 17:36.
Πέτυχε ο Λαρεντζάκης 46 πόντους στα πρώτα τέσσερα ματς της διοργάνωσης, κάτι σε 11,5 ανά ματς έκανε 4Χ4 ο Ολυμπιακός. Στα δύο επόμενα με τη Μονακό και τη Βαλένθια έβαλε όλους μαζί 6 (με τους Ισπανούς μόλις 1 παίζοντας 8:25). Η διαφορά δεν λέει τα πάντα. Εξηγεί όμως αρκετά για το πως ο νταμπλούχος βρέθηκε ξαφνικά σε άλλο… τεύχος.