Η Euroleague παραδέχθηκε ότι αδίκησε την Εφές στο ματς με τη Μονακό και ο Τζέιμς απάντησε (pic)

Η Euroleague παραδέχθηκε ότι αδίκησε την Εφές στο ματς με τη Μονακό και ο Τζέιμς απάντησε (pic)

Με ανακοίνωσή της η Euroleague παραδέχθηκε πως οι διαιτητές έκαναν λάθος στο ματς της Μονακό με την Εφές στερώντας από τους Τούρκους τη δυνατότητα να πάρουν τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Μάικ Τζέιμς.

Η Μονακό πήρε μεγάλη νίκη με 95-92 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εφές, σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση και όπως φαίνεται έχει και… τρίτο ημίχρονο. Αιτία ένα σουτ του Μίσιτς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όταν ο Σέρβος επιχείρησε τρίποντο και ο Μπράουν προσγειώθηκε πάνω στο δεξί του πόδι.

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως στη φάση αυτή υπήρξε φάουλ, το οποίο δεν δόθηκε και πιθανότατα επηρέασε το αποτέλεσμα, αφού με τρεις βολές υπέρ του Μίσιτς η Εφές θα μπορούσε να έχει πάρει το ματς.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια του Λάιντνερ το ρουμάνικο διαβατήριο – Κοινοτικός από σήμερα ο 20χρονος μπακ (pic)

Η ανακοίνωση της Euroleague:

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο, με 6 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Βασίλιε Μίσιτς της Αναντολού Εφές επιχείρησε ένα σουτ τριών πόντων. Το σουτ ήταν άστοχο και, καθώς επέστρεψε στο παρκέ, ο Τζον Μπράουν της Μονακό προσγειώθηκε στο δεξί πόδι του Μίσιτς και στη συνέχεια ο Τζαρόν Μπλόσονγκεϊμ της Μονακό ήρθε επίσης σε επαφή με το ίδιο δεξί πόδι.

Αυτό συνέβη πριν επιστρέψουν και τα δύο του πόδια στο παρκέ και δεν σημειώθηκε φάουλ στο παιχνίδι. Αυτό είναι λάθος και ο διαιτητής θα έπρεπε να είχε δώσει προσωπικό φάουλ στον Τζον Μπράουν για φάουλ κατά τη διάρκεια του σουτ, το οποίο θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα 3 ελεύθερες βολές στον Μίσιτς, με 5,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του αγώνα».

Η ανακοίνωση της λίγκας ωστόσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάικ Τζέιμς. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αντίθεσή του με τη στάση της Euroleague θεωρώντας πως δεν θα πρέπει να στέκεται σε μία φάση μεμονωμένα, αλλά σε όλες τις λανθασμένες αποφάσεις που παίρνονται σε κάθε παιχνίδι.

Η ανάρτηση του Τζέιμς: 

«Πιστεύω ότι αν ανακοινώνονται αυτά, τότε θα πρέπει να ανακοινώνονται όλα όσα δεν ήταν σωστά στο παιχνίδι. Οι διαιτητές δεν είναι τέλειοι και ούτε και εμείς. Όπως έχασα κάποια σουτ, έτσι και εκείνοι έχασαν κάποια σφυρίγματα. Έτσι πάει το παιχνίδι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ