Ο Σταύρος Ελληνιάδης στο «10»: «Παίκτης βαρόμετρο για τον φετινό Ολυμπιακό ο Κάνααν»

Ο Σταύρος Ελληνιάδης στο «10»: «Παίκτης βαρόμετρο για τον φετινό Ολυμπιακό ο Κάνααν»

Ο Σταύρος Ελληνιάδης μίλησε για τον ενισχυμένο φετινό Ολυμπιακό και το αποψινό (7/10) παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ αποκάλυψε πως η προσαρμογή του Κάνααν θα είναι καταλυτική για τους ερυθρόλευκους.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός; Είναι ικανός να επαναλάβει ή ακόμη και να ξεπεράσει τον πήχη που… υπερπήδησε την περσινή σεζόν; Μπορούμε να τον δούμε και πάλι στο Final Four; Μπορεί σε λίγες ώρες στη Βαρκελώνη να στείλει «μήνυμα» με το καλημέρα.

Πολλά τα ερωτήματα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν για τους νταμπλούχους και οι απαντήσεις θα δοθούν στο παρκέ. Μέχρι τότε; Το10 έψαξε και βρήκε έναν άνθρωπο που είναι συνυφασμένος με τον Ολυμπιακό. Μεγάλωσε σε αυτόν, τον υπηρέτησε και μέσα και έξω από το παρκέ. Οι συστάσεις περισσεύουν για τον Σταύρο Ελληνιάδη που μας μίλησε για τον νέο Ολυμπιακό που ξεκινάει απόψε την περιπέτεια του από την Βαρκελώνη.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης στάθηκε στην σημασία της ένταξης του Κάνααν στην ομάδα που μπορεί να αποτελεί τον παίκτη «κλειδί» για την φετινή σεζόν στο δρόμο για μια ακόμη επιτυχημένη σεζόν. Μια σεζόν που ξεκινάει σε λίγες ώρες στην Euroleague από την Βαρκελώνη και τον Σάρας Γιασικεβίτσιους να περιμένει τον Ολυμπιακό και να ξέρει πως θα έχει δύσκολο βράδυ, όπως προβλέπει ο Σταύρος Ελληνιάδης. Αλλά ας πάμε να δούμε αναλυτικά τι μας είπε για το αποψινό ματς αλλά και για το που μπορεί να φτάσει ο νταμπλούχος Ελλάδας.

Δύο λόγια για το φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού;

Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχει ακόμα πιο δυνατό ρόστερ και από πέρυσι, έχει κάνει πολύ καλές μεταγραφές, ενισχύθηκε και στους ψηλούς και έχει πολλές επιλογές, ενώ πήρε και παίκτες που σουτάρουν καλά, όπως ο Κάνααν και ο Πίτερς, που είναι δηλαδή πολύ καλοί στο τρίποντο και θα στηριχθεί πολύ το παιχνίδι του στο μακρινό σουτ. Πιστεύω πως όταν θα βάζουν πολλά σουτ, δύσκολα θα χάνει. Και κοντά στο καλάθι θα είναι καλός, αλλά πλέον έχει εξαιρετικούς σουτέρ με την προσθήκη αυτών των δύο.

Διαβάστε επίσης: Η αβάσταχτη μοναξιά του Εμβιλά, το «συγνώμη», η αποθέωση, το ντεμπούτο – μπέρδεμα και η λύση

Τι περιμένετε να δείτε στο αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα;

Η Μπαρτσελόνα είναι δυνατή ομάδα, έχει το μεγαλύτερο budget στην Euroleague, όχι ότι τα budget παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στο μπάσκετ, αλλά αυτό δείχνει ότι έχει πολύ καλούς παίκτες και ποιότητα. Βέβαια είναι πρεμιέρα και οι πρεμιέρες είναι απρόβλεπτες, μπορεί να γίνουν τα πάντα. Για τον Ολυμπιακό, που στην πρεμιέρα του παίζει εκτός έδρας, ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, δεν είναι τόσο δύσκολο γιατί νομίζω το άγχος το έχει ο γηπεδούχος.

Έχετε ξεχωρίσει κάποιον από το ρόστερ που πιστεύετε μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για τη φετινή σεζόν;

Θεωρώ ότι σημαντικό κομμάτι θα είναι η γρήγορη προσαρμογή το Κάνααν, γιατί είναι ένας παίκτης που σουτάρει πάρα πολύ καλά, στην ουσία είναι ο αντικαταστάτης του Ντόρσεϊ και νομίζω ότι η γρήγορη προσαρμογή του είναι «κλειδί» για τη συνέχεια του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του, με βάση όσα έχετε δει μέχρι τώρα;

Όχι, νομίζω ότι η επιτυχημένη περσινή χρονιά δίνει και στον κόουτς περισσότερη ηρεμία, γιατί όταν μια ομάδα «κυνηγάει» συνεχώς και δεν παίρνει κάτι δεν είναι το καλύτερο. Ξεκίνησε και με τίτλο, με την κατάκτηση του Super Cup και αυτό είναι κάτι που δίνει μια ηρεμία στην ομάδα αλλά και στον προπονητή.

Και μια προσωπική εκτίμηση για το μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός;

Ο στόχος του Ολυμπιακού πιστεύω πως είναι να πάει στο Final Four και θεωρώ πως με τις προσθήκες που έχουν γίνει αλλά και τη χημεία που υπάρχει στην ομάδα από την περσινή σεζόν είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ