Μπαρτσελόνα – «Κλείνει» Έξουμ για τρεις μήνες

Η Μπαρτσελόνα έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αυστραλό γκαρντ Ντάντε Έξουμ, ο οποίος αναμένεται στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών μηνών.

Η Μπαρτσελόνα είχε αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση ενός γκαρντ εξαιτίας του κενού που δημιουργήθηκε στη συγκεκριμένη θέση μετά τους τραυματισμούς των Καλάθη και Χίγκινς και φαίνεται πως βρέθηκε ο εκλεκτός για να το καλύψει.

Όπως αναφέρει ο Ισπανός δημοσιογράφος Τσέμα ντε Λούκας, οι «Μπλαουγκράνα» ήρθαν σε συμφωνία με τον Αυστραλό Ντάντε Έξουμ για συμβόλαιο διάρκειας τριών μηνών, με τον παίκτη να αναμενέται στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα.

O 26χρονος Έξουμ δεν είναι τυχαία περίπτωση αθλητή, καθώς έχει γίνει ντραφτ στο νούμερο 5 το 2014 από τους Γιούτα Τζαζ, στους οποίους παρέμεινε μέχρι το 2019, με την πορεία του στους «Μορμόνους» να χαρακτηρίζεται από την ατυχία, διότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά με τραυματισμούς, χάνοντας ενδεικτικά όλη τη σεζόν 2015-16.

Το 2019 πήγε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς όπου έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, όταν και έγινε ανταλλαγή στους Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο στις 16 Οκτωβρίου.

Σε 245 αγώνες στην κανονική διάρκεια, μετρά 5,7 πόντους, 2,1 ασίστ και 1,8 ριμπάουντ σε 18,6΄ , σουτάροντας με 40% στα σουτ εντός παιδιάς και 30% στα τρίποντα, ενώ έχει κάνει και 17 εμφανίσεις στα playoffs, με τους μέσους όρους του να κυμαίνονται σε 4,9 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από