Εφές – Ζενίτ 79-90 – «Πάρτι» της Ζενίτ μέσα στην Τουρκία

Με μία καταιγιστική εμφάνιση, η Ζενίτ έκανε... πλάκα στην Εφές μέσα στην Τουρκία και επικράτησε με 79-90.

«Τρομακτική» Ζενίτ μέσα στην Τουρκία! Με μία ονειρική εμφάνιση, η ρωσική ομάδα έκανε… σμπαράλια την πρωταθλήτρια και έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας με 90-79 για την 8η αγωνιστική της Euroleague!

Νίκη χρυσάφι για τη Ζενίτ που ανέβηκε στο 5-3! Σε ελεύθερη πτώση η Εφές που δεν δείχνει ικανή να σηκώσει κεφάλι, πέφτοντας στο 2-6… Πρωταγωνιστής ο Φράνκαμπ με 18 πόντους, από κοντά και ο Κουζμίνσκας με 15 πόντους.

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και τον Σιμον να κρατάει την Εφές με δικά του καλάθια. Η πρώτη περίοδος ήταν… ντέρμπι, με τη Ζενίτ να τελειώνει με μόλις δύο πόντους περισσότερους.

Το σκηνικό ωστόσο άλλαξε ολοκληρωτικά στο δεύτερο δεκάλεπτο! Ο Κουζμίνσκας ανέλαβε δράση και η Ζενίτ άρχισε να χτίζει διαφορά… Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους Ρώσους μπροστά με 14 πόντους!

Παρότι όλοι περίμεναν την αντεπίθεση της Εφές, η Ζενίτ είχε διαφορετικά… σχέδια. Όχι απλώς δεν άφησε τους γηπεδούχους να πλησιάσουν, αλλά κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά, τελειώνοντας με 22 πόντους μπροστά την τρίτη περίοδο.

Στο 4ο δεκάλεπτο, οι Ρώσοι έριξαν τον ρυθμό και έδωσαν έτσι την ευκαιρία στη Ζενίτ να μειώσει, φτάνοντας έτσι και στο τελικό 79-90…

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 33-47, 51-73, 79-90

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από