Σφαιρόπουλος : «Επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, μάλλον εκτός ο Παπανικολάου»

Σφαιρόπουλος : «Επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, μάλλον εκτός ο Παπανικολάου»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Καταλανούς στο ΣΕΦ και το πόσο πρέπει να προσέξει η ομάδα του απέναντί τους.

Για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (15/3, 21:00) μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν το εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε αρχικά πως: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις οικογένειας μου σε όσους μας συμπαραστέκονται στο πένθος μας. Στο παιχνίδι τώρα εχουμε μία δύσκολη αποστολή γιατί η Μπαρτσελονα είναι διαφορετική μετά την αλλαγή του προπονητή κυρίως στην ψυχολογία της και με την κατάκτηση του Κόπα Ντελ Ρέι έχει ανέβει η ψυχολογία της. Έχουνε αλλάξει πολλά στοιχεία στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να αναχετήσουμε το ρυθμό που θέλει να δώσει η Μπαρτσελόνα στο ανοιχτό γήπεδο και στο σε παιχνίδι. Επίσης  δεν πρέπει να αναπροσανατολιστούμε για τους παίκτες που  δεν παίζουν γιατί έχει πλειάδα παικτών που μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Περιμένω όλοι να είναι συγκεντρωμένοι και να κάνουν ότι γίνεται στο γήπεδο. Να παλέψουμε δυναμικά  γιατί πλέον έχουν μείνει  πέντε παιχνίδια  και όλα είναι πολύ σημαντικά. Εδώ που έχουμε φτάσει πρεπει να κάνουμε το τελειο σπιριντ. Είχαμε πει οτι η Ευρωλίγκα είναι ένας Μαραθώνιος και όπως πάντα σε έναν Μαραθώνιο στα τελευταία μέτρα πρέπει να κάνεις ένα σπριντ».

Για το γεγονός πως οι ομάδες συνηθίζουν να κάνουν μία «κοιλιά» και αν μπορεί μία ομάδα να το υπολογίσει αυτό, ο Σφαιρόπουλος είπε: «υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Δεν είναι θέμα τακτικής. Είναι φορμαρίσματος και εργομετρικών αποτελεσμάτων και πολλών άλλων παραγόντων που μπορούν να αλλάξουν την απόδοση του και να καταλάβει κανείς το πότε μπορεί να φορμαριστεί η οχι.

Είναι διαφορετικό στο ατομικό άθλημα και άλλο στο ομαδικό. Επίσης δεν γίνεται να λέμε ότι όταν έχεις μεγάλη επιβάρυνση δεν φορμαρμίζεσαι.  Εμείς πάθαμε ένα κακό μομέντουμ τον Ιανουάριο. Δεν το είχαμε προγραμματίσει, αλλά έγινε. Θέλαμε όλη τη σεζόν να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλο το φάσμα και το καταφέραμε σε γενικές γραμμές, εκτός αυτής της περιόδου. Είχαμε σταθερότητα παρά τις απουσίες».

Αναφορικά με τα σχήματα με τους τρεις κοντούς ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Μας έλειπε ο Παπανικολάου, οπότε είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε χαμηλά σχήματα.

Μας πήγε καλά όλο αυτο το διάστημα που ήμασταν με τρεις κοντούς.. Μπορούν και να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Όχι ότι τα τριάρια μας δεν μπορούν να απειλήσουν. Απλά τρεις κοντοί μπορούν να τρέχουν καλά  το παρκέ και να εκτελούν, οπότε είμαι ευτυχής που έχω δυνατότητα και πλούσιο υλικό και μπορώ να χρησιμοποιήσω ότι για να παρουμε το αποτέλεσμα».

Τέλος για το αν παίξει ο Κώστας Παπανικολάου και για το αν είναι δύσκολο να αντιμετωπίζει ομάδες που δεν έχουν αγωνιστικό άγχος, ο Σφαιρόπουλος είπε: «οι ομάδες αυτές παίζουν ελεύθερα πλέον, δεν έχουν την πίεση ενός στόχου είναι πιο εύκολο να κάνουν μία έκπληξη Αν χάσουν το παιχνίδι δεν έγινε τίποτα, αν δεν χάσουν είναι σούπερ. Είναι πού επικίνδυνη και για αυτό η Μπαρτσελόνα που εχει πολλά γκαρντ, παίζει πολλά πικ εν ρολ. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε τα γκαρντ τους και τους ψηλούς τους. Οι Τόμιτς και Οριόλα είναι  πολύ δραστήριοι. Πρέπει να έχουμε καλή προσωπική άμυνα και ομαδική για να καλύψουμε τις διεισδύσεις είτε με την μπάλα είτε με πάσα.Για τον Παπανικολάου θα γίνει ένα τεστ με τον γιατρό και πιστεύω όταν θα πάμε για την προπόνηση θα δούμε αν θα παίξει ή όχι. Μάλλον θα είναι εκτός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ