Για αυτό ο Παπαπέτρου είναι πολύτιμος στον Παναθηναϊκό (vids)

Για αυτό ο Παπαπέτρου είναι πολύτιμος στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα παραμείνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού δίνοντας συνέχεια σε μια «πράσινη» σχέση που ξεκίνησε προ τριετίας και η οποία είναι γεμάτη από στιγμές.

Ο Παναθηναϊκός στην προσπάθεια να διατηρήσει τα κομμάτια του ενόψει της νέας σεζόν έχασε έναν από τους «πυλώνες» του, τον Ντίνο Μήτογλου αλλά όπως όλα δείχνουν να κρατήσει τον κυριότερο εξ αυτών.

Ο λόγος φυσικά για τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος θα ανανεώσει με τους «πρασίνους» μένοντας ικανοποιημένος από το προσεχές πλάνο της ομάδας με την φιλοδοξία να παρουσιαστεί αντάξιο ή και καλύτερο παρά των υπάρχοντων οικονομικών προβλημάτων.

Με αυτή την κίνηση, ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει μπροστά του ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο ενόψει του σχεδιασμού της νέας σεζόν αφού για ακόμα μια χρονιά η ομάδα θα στηριχθεί στον 27χρονο φόργουορντ ο οποίος στοχεύει σε μια ανάλογη ατομική συνέχεια των τελευταίων τριών ετών.

Παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Ολυμπιακό και να αλλάξει στρατόπεδο το καλοκαίρι του 2018, ο Παπαπέτρου πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο, να αγωνιστεί με το τριφύλλι στο στήθος όντας ένας εκ των κυριότερων παικτών του και σταδιακά ανεβαίνοντας στην ιεραρχία για να αποτελέσει σήμερα τον αρχηγό και ηγέτη του.

Μέχρι στιγμής έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα ενώ τη σεζόν που μας πέρασε σάρωσε τους ατομικούς τίτλους κερδίζοντας τα βραβεία MVP του πρωταθλήματος και του τελικού κυπέλλου, το βραβείο πρώτου σκόρερ του τελικού κυπέλλου καθώς και μια θέση στην καλύτερα πεντάδα της Basket League.

Παρά τις εγχώριες επιτυχίες, στην Ευρωλίγκα δεν έχει καταφέρει να επιδείξει κάτι παραπάνω από μια παρουσία στα πλέι-οφ το 2019 σε δύο χρόνια μιας και η σεζόν 2019-20 είχε διακοπεί λόγω πανδημίας. Ωστόσο, οι ατομικές του επιδόσεις αυτήν την τριετία μαρτυρούν το λόγο που πρόκειται από τα πρώτα βιολιά της ομάδας.

Στην πρώτη του κιόλας χρονιά με τα πράσινα είχε καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο πόντων του στην Ευρωλίγκα σε σχέση με τα πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, αρίθμησε 9 πόντους (61.4% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 67.3% στις βολές), 4.2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 0.8 κλεψίματα για 0.9 λάθη.

Την επόμενη σεζόν ανέβηκε στους 10.9 πόντους (69% στα δίποντα, 36.7% στα τρίποντα και 60.6% στις βολές), έμεινε σταθερός στα ριμπάουντ με 4.1 ενώ έπεσε στις 0.8 ασίστ, στα 0.7 κλεψίματα και τα 0.6 λάθη. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν σημείωσε και την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του.

Στον εντός έδρας ήττα της κανονικής περιόδου κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου πέτυχε 39 πόντους (ρεκόρ καριέρας) με 9/10 τρίποντα, 6/12 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κερδισμένα φάουλ, 1 κόψιμο και κανένα λάθος σε 48:53’ (ρεκόρ καριέρας) συγκεντρώνοντας 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (ρεκόρ καριέρας).

Φέτος, μετά την φυγή του Νικ Καλάθη και με τη νέα οικονομική πολιτική να επηρεάζει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, ο Παπαπέτρου είδε το ρόλο του να διαφοροποιείται αισθητά. Ανέλαβε τη μερίδα του λέοντος στην επίθεση, πράγμα που αύξησε το μέσο όρο πόντων (12.1), των ασίστ (2.4) και των λαθών (2) και μειώνοντας ασφαλώς τα ποσοστά του (42.9% στα δίποντα, 36.3% στα τρίποντα, 73% στις βολές) έχοντας παράλληλα και τον ακλόνητο αριθμό των 4.1 ριμπάουντ.

Χαρακτηριστικό δε του βάρους των προσπαθειών που ανέλαβε φέτος, ο χρόνος συμμετοχής του ανέβηκε στα 30:39 λεπτά ανά αγώνα σε σχέση με τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 (25:30’ και 28:54’ αντίστοιχα). Ως ηγέτης αυτής της ομάδας, ο Παπαπέτρου όπως ήταν φυσικό πήρε την ευθύνη των κρίσιμων προσπαθειών στα κλειστά παιχνίδια φέρνοντας εις πέρας την αποστολή του κάποιες φορές και άλλοτε όχι.

Φέτος, είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δείγμα και της γενικής μετριότητας στην οποία κινήθηκε ο Παναθηναϊκός. Με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον και εφόσον επισημοποιηθεί η ανανέωσή του με τον «εξάστερο» ο ίδιος θα περιμένει μια καλή και ουσιαστική ενίσχυση από την ομάδα προκειμένου κι αυτή να του αφαιρέσει την αποκλειστική αγωνιστική ευθύνη και συνάμα να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του με σταθερότητα και σε διάρκεια ενόψει μιας σεζόν όπου σκοπός δεν είναι άλλος από τη διατήρηση των εγχώριων σκήπτρων και η ανταγωνιστική εικόνα στην Ευρωλίγκα.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ