Άαρον Χάρισον : Ένας «killer» με χαμένη ταυτότητα

Άαρον Χάρισον : Ένας «killer» με χαμένη ταυτότητα

Ο Άαρον Χάρισον παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα τη φετινή σεζόν. Από το καλό ξεκίνημα και τις προσδοκίες, μέχρι την... καθίζηση στο τέλος της σεζόν, ο Αμερικανός έχασε την... ταυτότητα του.

Άαρον Χάρισον. Ένας παίκτης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό με σκοπό όποτε πατά στο παρκέ να δίνει αυτό που έλειπε στους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία χρόνια. Αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια. Κάτι που ήταν παραπάνω από προφανές πως μπορεί να προσφέρει αν είχε δει κανείς τους αγώνες του με τη Γαλατάσαραϊ.

Η πρώτη σεζόν όμως του Αμερικανού γκαρντ στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Euroleague, δεν ήταν όπως θα περίμενε κανείς. Ούτε από τους Πειραιώτες και πόσο μάλλον ούτε από τον ίδιο τον Χάρισον. Αφού βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και η θέση του στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς μόνο εγγυημένη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήξερε πολύ καλά τι μπορούσε (και μπορεί) να προσφέρει ο 27χρονος όταν τον… έντυσε στα «ερυθρόλευκα». Είχε δείξει στην Τουρκία ότι πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη έφεση στο σουτ (47,5% με τη Γαλατά στο Eurocup), αξιόλογη διείσδυση προς το καλάθι, καλή άμυνα αλλά και ορισμένες ικανότητες στο playmaking (ως δευτερεύον δημιουργός), μπορώντας να συνυπάρξει με τον Κώστα Σλούκα στην ίδια πεντάδα και όντας ένας παραπάω άνθρωπος να μοιράσει το παιχνίδι. Όλα αυτά όμως στη θεωρία.

Η σεζόν ξεκίνησε καλά για τον Χάρισον πραγματοποιώντας κάποιες καλές εμφανίσεις και δείχνοντας πως θα μπορούσε να βοηθήσει, με αγώνες όπως αυτός με την Αρμάνι στο ΣΕΦ που είχε 16 πόντους ή όπως οι 12 πόντοι με τη Μακάμπι, όπου είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με buzzer beater τρίποντο από το… σπίτι του.

Το παιχνίδι του όμως είχε πολλές πολλές μεταπτώσεις (όπως και οι Πειραιώτες μέσα στη χρονιά), είτε με κάποια σερί κακά ματς, είτε με κάποια καλά. Σε όλα όμως έβγαζε ενέργεια και πάλευε για κάθε μπάλα.

Πότε το σουτ του ήταν… εκεί και βοηθούσε τους «ερυθρόλευκους» επιθετικά, δείχνοντας κάποιες από τις πτυχές του ταλέντου του και στις δύο μεριές του παρκέ, όπως πχ σε συνεχόμενα ματς με Χίμκι, Φενέρ, Μπάγερν και Βιλερμπάν, ενώ άλλοτε εμφανιζόταν κρύος και χωρίς ρυθμό.

Στις τελευταίες αναμετρήσεις όμως ο Αμερικανός, δεν παρουσιάζει ένα τέτοιο πρόσωπο. Σαν να είναι άλλος άνθρωπος. Χαρακτηριστικό πως στους πρώτους 17 αγώνες μετρούσε 8,5 πόντους με 34,2% στο τρίποντο (24/70 προσπάθειες), ενώ στους επόμενους 9 κατέγραψε 6,4 πόντους με 1/21 τρίποντα (0,04%), ενώ έμεινε άποντος στα τρία τελευταία ματς (Ζενίτ, Άλμπα, Φενέρ).

Γενικά έδειξε πως έχει δυσκολευθεί να προσαρμοστεί, χάνοντας την αυτοπεποίθηση που είχε. Και όταν ένας σουτέρ χάνει την αυτοπεποίθηση του τότε χάνει την… ταυτότητα του. Φέτος, έχει πάρει μέρος -μέχρι στιγμής- σε 26 αναμετρήσεις μετρώντας 6,7 πόντους, 1,8 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ με 5,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

Με την ολοκλήρωση της σεζόν θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει ή όχι στο λιμάνι. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Από την πλευρά του ο Χάρισον πρέπει να βρει ξανά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και όλα τα άλλα θα έρθουν. Καθώς έχει αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να βοηθήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ