Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Τα μεγάλα διπλά στην Πόλη (vids)

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Τα μεγάλα διπλά στην Πόλη (vids)

Η Αναντολού Εφές υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague και to10.gr σας παρουσιάζει μερικά από τα διπλά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αναντολού Εφές δεν μετατράπηκε ποτέ σε παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά ανέκαθεν στην Κωνσταντινούπολη ήταν υπολογίσιμη. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να πανηγυρίζει διπλά στην Τουρκία και να γυρίζει νικητής στον Πειραιά.

Ο επερχόμενος αγώνας ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τον Ολυμπιακό θα είναι ο 21ος ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχους τους Τούρκους, με το σκορ να είναι 12-9.

1994-1995: Εφές Πίλσεν-Ολυμπιακός 42-77

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού εναντίον της Εφές Πίλσεν είναι και αυτή που έγραψε τη μεγαλύτερη ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Ιωαννίδη πέρασαν σαν «οδοστρωτήρας» από την Πόλη, διαλύοντας την Εφές Πίλσεν, με 77-42!

Η πολύ σημαντική αυτη νίκη της ομάδας του Πειραιά συνοδεύτηκε από αρκετά διθυραμβικούς τίτλους, όπως το «Η Πόλις Εάλω» ή την ιστορική ατάκα του προπονητή των «ερυθρόλευκων» για τους Τούρκους: «Είναι ηδονή να αδειάζεις το γήπεδο. Αλλά αυτούς εδώ, όπου τους βρίσκεις πρέπει να τους πατάς στο κεφάλι».

Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης: (Σαρίτσα 13, Κρος 12-Βολκόφ 18, Τάρλατς 15, Τζόνσον 13, Φασούλας 13)

2011-2012: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 65-67

Ο ανανεωμένος με την παρουσία των Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ, Ολυμπιακός, έπαιζε το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς στους «16» έχοντας ως αντίπαλο την Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί, ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη ενάντια στην πανίσχυρη τουρκική ομάδα (είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Λαφαγιέτ, Βούγιατσιτς, Σαβάνοβιτς, Μπάρτας) η οποία θα του έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και βρίσκονταν μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, με το παιχνίδι να μετατρέπεται σε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά και τον Λαφαγιέτ να χάνει το τελευταίο σουτ του παιχνιδού και την ομάδα του Πειραιά να παίρνει ένα πραγματικά τεράστιο διπλό.

Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης: (Λαφαγιέτ 22, Μπάρατς 16-Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 16)

 2015-2016: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 87-91

Ο Ολυμπιακός έχοντας στην άκρη του πάγκου του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο αντιμετωπίζει για πρώτη φορά έπειτα από την κατάκτηση της EuroLeague το 2012 τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος κάθεται στο πάγκο της Αναντολού Εφές, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη στην παράταση έχοντας ως κορυφαίους τους Γιώργο Πρίντεζη και Οθέλο Χάντερ. Τέλος, ο συγκεκριμένος αγώνας στιγματίστηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνγκ ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού.

Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης: (Γκρέιντζερ 26, Ερτέλ 12, Σάριτς 11-Πρίντεζης 17, Χάντερ 15, Λοτζέσκι 11)

2016-2017: Αναντολού Εφές- Ολυμπιακός 62-74

Στο 4ο παιχνίδι των Play- off η Εφές βρίσκεται μπροστά στην σειρά με 2-1 και χρειάζεται μόλις μια νίκη για να πάρει την πρόκριση για το Final Four που πραγματοποιείται στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε τρομερή μέρα τον Βασίλη Σπανούλη με 18 πόντους παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη και φέρνει την σειρά στον Πειραιά με την συνέχεια να είναι γνωστή σε όλους, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στο ΣΕΦ παίρνοντας την πρόκριση στο Final Four.

Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης: (Γκρέιντζερ 17, Σπανούλης 18, Πρίντεζης 11, Γκρίν 10)

 2017-2018: Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 58-61

Στην αναμέτρηση της σεζόν 2017-2018 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έπειτα από τα καθοριστικά σουτ των Παπαπέτρου και Σπανούλη. Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους (1/3δίποντα, 3/6τρίπομντα, 1/2βολές), μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε 5 λάθη).

Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης: (Σίμον 17, ΜακΚόλουμ 16, Μπράουν 11, Σπανούλης 12, Τόμπσον 11)

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ