Όταν ο Παπαπέτρου συναντά τον Ολυμπιακό (vids)

Το καλοκαίρι του 2018 πήρε τη μεγάλη απόφαση. Από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Αύριο στο ΣΕΦ θα βρει για έβδομη φορά αντίπαλό του την πρώην ομάδα του. Τι έχει κάνει έως τώρα ο Ιωάννης Παπαπέτρου κόντρα στους ερυθρόλευκους; Ποιοι είναι οι μέσοι όροι του και πόσες φορές έχει φύγει νικητής;

Πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο το καλοκαίρι του 2018. Αποδέχτηκε την… πρόκληση που του παρουσίαζε ο Παναθηναϊκός, έβγαζε τα κόκκινα και φορούσε τα πράσινα. Και όπως συμβαίνει με όλους όσοι κάνουν το ίδιο ή το… ανάποδο δρομολόγιο; Αποτελεί από τότε persona non grata για τους φίλους της πρώην ομάδας του. Και κάθε παιχνίδι με αυτή είναι ξεχωριστό.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μπει αύριο στο παρκέ του ΣΕΦ και θα αντιμετωπίσει για έβδομη φορά τον Ολυμπιακό. Στις προηγούμενες έξι; Η κατάσταση μοιρασμένη. Τρεις νίκες και τρεις ήττες για τον νυν αρχηγό του τριφυλλιού. Η παρουσία του; Με εξαίρεση το φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου, στα υπόλοιπα ήταν από κακή έως μέτρια. Και η αλήθεια είναι πως χρωστάει ένα μεγάλο ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Τι έχει κάνει στα προηγούμενα έξι ντέρμπι αιωνίων που φορούσε την πράσινη φανέλα; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά και στο τέλοςνα δούμε και τους συνολικούς μέσους όρους.

Η πρώτη φορά που ο Παπαπέτρου αγωνίστηκε εναντίον του Ολυμπιακού ήταν στις 9 Νοεμβρίου 2018 για την έκτη αγωνιστική της regular season της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 93-80 στο κατάμεστο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τον Παπαπέτρου να μετράει εφτά πόντους, έχοντας 0/1 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 1/2 βολές, ενώ μάζεψε και τρία ριμπάουντ σε 19’16» συμμετοχής.

Οχτώ μέρες αργότερα, στις 18 Νοεμβρίου 2018, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντήθηκαν και πάλι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 79-70, αλλά τον Παπαπέτρου να μένει στα χαμηλά, έχοντας μόλις πέντε πόντους με 2/5 σουτ εντός πεδιάς, 5 ριμπάρουντ και δύο ασίστ.

Ακόμα πιο χαμηλά έμεινε στις 4 Ιανουαρίου 2019, στο ματς για την Ευρωλίγκα στην επιστροφή του σαν αντίπαλος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Παπαπέτρου είχε μόλις δύο πόντους με 1/4 σουτ εντός πεδιάς, δύο ασίστ και -4 στο σύστημα αξιολόγησης, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-65, στην πρώτη ήττα του Ιωάννη από την πρώην ομάδα του.

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος για να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αφού η αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα δεν είχε εγχώριες συναντήσεις. Στις 6 Δεκεμβρίου 2019, λοιπόν, ο νυν αρχηγός του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση έως εκείνη τη στιγμή απέναντι στον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 11 πόντους με 4/5 δίποντα και 1/3 δίποντα σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση υπέρ του Παναθηναϊκού με 99-93 (86-86 κ.δ.) και με τον Ράις να… λάμπει σε εκείνο το παιχνίδι, σημειώνοντας 41 πόντους.

Στο περσινό παιχνίδι τον δύο ομάδων στο ΣΕΦ, στις 3 Μαρτίου 2020, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 81-78 του Παναθηναϊκού, ο Παπαπέτρου είχε 10 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/4 βολές και τρία ριμπάουντ.

Οσον αφορά το μοναδικό φετινό ντέρμπι που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, αυτό στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο της φετινής Euroleague, ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον ρόλο του αρχηγού πια του Παναθηναϊκού έκανε την καλύτερή του εμφάνιση. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους, έχοντας 5/10 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, αλλά η εμφάνισή του δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό, αφού έχασε με 71-78 από τον Ολυμπιακό.

Συνοπτικά, Παπαπέτρου και Ολυμπιακού έχουν τεθεί αντιμέτωποι έξι φορές με το ποσοστό επιτυχία του διεθνή μπασκετμπολίστα να είναι στο 50%. Τρεις νίκες, τρεις ήττες. Έχει μέσο όρο 8,1 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 6 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από