Αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Κολέ στην Εθνική Γαλλίας (pic)

Ο Φρεντερίκ Φοτού είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Γαλλίας.

Μετά από 15 χρόνια στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ανδρών της Γαλλίας ο Βενσάν Κολέ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, με τον Φρεντερίκ Φοτού να τον διαδέχεται επισήμως σήμερα (25/9). Ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Ζαν-Πιερ Σιουτάτ, ανακοίνωσε την πρόσληψη του 51χρονου τεχνικού σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο πρώην αρχηγός των «μπλε» (47 συμμετοχές – «χάλκινος» με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005) και νυν προπονητής της Μπουρζ, αναλαμβάνει περίπου ενάμιση μήνα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τους «τρικολόρ» στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ που διεξήχθη σε Λιλ και Παρίσι και μπροστά του έχει, από τον επόμενο Νοέμβριο, τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2025 και την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025, την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2027 και τέλος τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028.

Διαβάστε επίσης: Ουνάς – Γιαζίτσι: Τι έκαναν στα 284΄που βρέθηκαν μαζί στο γήπεδο για τη Λιλ (vids)

Πάντως, όπως αναφέρει η γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ, ο Φρεντερίκ Φουτό δεν θα είναι παρών τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο του 2025 στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «μπλε» λόγω υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ. Η Μπουρζ πάντως έχει δεσμευτεί να αποδεσμεύει τον προπονητή της, Φρεντερίκ Φουτό σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες μετέχει η εθνική ανδρών της Γαλλίας. Βοηθοί του Φρεντερίκ Φοτού θα είναι οι Λοράν Βιλά και Μπράιαν Τζορτζ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από