Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Ελλαδάρα παρά τις απουσίες

Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο 67-65: Ελλαδάρα παρά τις απουσίες

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 67-65 το Πουέρτο Ρίκο στο τελευταίο της εν Ελλάδι φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τις σημαντικές απουσίες.

Χάρη σε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική Ελλάδος νίκησε με ανατροπή (επέστρεψε από το -12) το Πουέρτο Ρίκο στο τελευταίο της φιλικό εντός συνόρων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κορυφαίοι για την Ελλάδα οι Ντίνος Μήτογλου (18π. 8 ριμπάουντ) και Γιώργος Παπαγιάννης (13π. 7 ριμπάουντ), καθοριστικός στο φινάλε ο Κώστας Παπανικολαόυ με κρίσιμες αποφάσεις και το καλάθι που έβαλε μπροστά την Εθνική.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη του Ελ Κααμπί, η λογική σκέψη και οι 24 της Ολλανδίας

Θυμίζουμε πως η «γαλανόλευκη» αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Νικ Καλάθη και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ενώ δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας τραυματισμού ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Με τους Γουόκαπ, Τολιόπουλο, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Βασίλης Σπανούλης το ματς. Οι Πορτορικανοί μπήκαν πιο καλά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν νωρίς με 5 πόντους με καλάθι του Ρομέρο, με την Εθνική να δείχνει μουδιασμένη στο ξεκίνημα και να σκοράρει τους πρώτους της πόντους μετά από τρία λεπτά. Ο Παπαγιάννης ήταν το ξεκάθαρο σημείο αναφοράς στην επίθεση για τη «γαλανόλευκη» με τον σέντερ της Μονακό να γράφει το 9-11 και το 10-13. Με λέι απ του Γουότερς το Πουέρτο Ρίκο έφτασε στο +8 (12-20) πριν μειώσει ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο για το 15-20 της πρώτης περιόδου.

Ο Μήτογλου πήρε τη σκυτάλη στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, ωστόσο το Πουέρτο Ρίκο έτρεξε σερί 6-0 για να φτάσει σε διψήφια διαφορά (20-32) με τον Βασίλη Σπανούλη να καλεί τάιμ άουτ. Με δικό της σερί η Ελλάδα μείωσε σε 26-32. Οι δύο ομάδες συνέχισαν το μία σου και μία μου, με τον Γουόκαπ να διαμορφώνει το 32-36 του ημιχρόνου με 2 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να διατηρούν το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα (48-58) με το τέλος της περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ και μέσα από την άμυνα βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το ματς. Αρχικά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με μεγάλες άμυνες και στη συνέχεια ο Κώστας Παπανικολάου, οδήγησαν στην ανατροπή. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής έγραψε το 66-65 στα 32″ πριν το τέλος, δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-36, 48-58, 67-65

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ