Θρύλος ως παίκτης, θρύλος και ως προπονητής! (vids)

Αυτός είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ένας γεννημένος νικητής. Η εγγύηση για το μέλλον της Εθνικής, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την περιπέτειά της στο Προολυμπιακό Τουρνουά η Εθνική ομάδα, με την γαλανόλευκη με μια εξαιρετική εμφάνιση να επικρατεί στον τελικό της Κροατίας και να παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 και κατ’ επέκταση μετά από 16 χρόνια που η Εθνική ομάδα θα βρεθεί στην γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Τότε ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ένας από τους παίκτες της γαλανόλευκης, τώρα θα είναι ο προπονητής.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Πουλόπουλος: Η ορφάνια στα 5, τα φτωχικά μεροκάματα, οι σπουδαίες ερμηνείες και το τέλος στην εντατική

Τον περασμένο Οκτώβριο (2/10) ο Kill Bill διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής τον Δημήτρη Ιτούδη, με στόχο να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα και να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Χθες, πέτυχε τον στόχο του και έφερε εις πέρασε την αποστολή του, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια όλους τους Έλληνες.

Χαρά για τις μεγάλες εμφανίσεις και το εντυπωσιακό μπάσκετ που έπαιξε η γαλανόλευκη στο Προολυμπιακό Τουρνουά κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και περηφάνια για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας μπάσκετ στην γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Μια σπουδαία επιτυχία, που έχει πάνω της τη σφραγίδα του Βασίλη Σπανούλη.


Ενός θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ήταν επί σειρά ετών ο κορυφαίος παίκτης στην Γηραιά Ήπειρο, θέλει να γίνει ο κορυφαίος και ως προπονητής. Αυτός είναι ο στόχος του, από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική. Αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του. Ο χαρακτήρας του. Να είναι πάντα και παντού ο κορυφαίος. Είναι γεννημένος νικητής. Αυτή είναι η νοοτροπία του και αυτή περνάει στους παίκτες του.

Το έκανε στο Περιστέρι, όπου δούλεψε σκληρά και κατάφερε να δημιουργήσει μια πάρα πολύ σπουδαία ομάδα τα τελευταία χρόνια, που πέτυχε τεράστιες νίκες και έπαιξε τρομερό μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το κάνει και στην Εθνική, με τους παίκτες να υποκλίνονται στο μεγαλείο του. Στην εξυπνάδα του. Στο mentality του. Στον μπασκετικό του θρύλο.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι η… εγγύηση της επιτυχίας. Ο άνθρωπος που ξέρει όσο κανείς άλλος πώς να πετυχαίνει τους στόχους του. Είναι αυτός ακριβώς που χρειάζεται η Εθνική. Αυτός που θα την οδηγήσει σε νέες νίκες. Νέες επιτυχίες. Νέους θριάμβους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από