Σπανούλης: «Είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, τα παιδιά δείχνουν συγκέντρωση και αυταπάρνηση» (vid)

Σπανούλης: «Είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, τα παιδιά δείχνουν συγκέντρωση και αυταπάρνηση» (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε ικανοποποιημένος από την εικόνα της Εθνικής κόντρα στο Μαυροβούνιο και στάθηκε στο ότι οι διεθνείς έδειξαν συγκέντρωση και αυταπάρνηση.

Η Εθνική ομάδα ήταν εξαιρετική απέναντι στο Μαυροβούνιο και ξεκίνησε με άνετη νίκη την παρουσία της στο τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην ΕΡΤ για όσα του άφησε αυτό το ματς και στάθηκε κυρίως στο ότι οι διεθνείς έδειξαν συγκέντρωση και αυταπάρνηση.

Διαβάστε επίσης: Έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Όσα είπε ο Σπανούλης:

Για την εμφάνιση της Εθνικής: «Πραγματικά δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Είχαμε θέσει ως στόχο να ξεκινήσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς με την Πολωνία πήγαμε με μιάμιση προπόνηση. Για 25 λεπτά ήμασταν καλοί, δεν κάναμε καλό πρώτο δεκάλεπτο και καλό δεύτερο πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο με την Πολωνία. Είπαμε να βελτιώσουμε τη διάρκεια που παίζουμε καλό μπάσκετ στα τελευταία δύο παιχνίδια, για να προετοιμαστούμε για τα επίσημα. Έχουμε μεγάλη ποιότητα, τα παιδιά δείχνουν μεγάλη συγκέντρωση και αυταπάρνηση. Αγαπούν την εθνική ομάδα της χώρας τους και αυτό φαίνεται. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, όλοι έχουμε καταλάβει ότι όταν είμαστε ενωμένοι και όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Δουλέψαμε δύο-τρεις μέρες παραπάνω και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πλέον έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και να προετοιμαστούμε για τα επίσημα ματς».

Για την αμυντική λειτουργία: «Προσπαθούμε διαχρονικά στην άμυνα, αλλά τα τελευταία χρόνια είδαμε ότι τρώγαμε 90 και 95 πόντους. Πρέπει να μπει στο κεφάλι μας ότι πρέπει να παίξουμε άμυνα. Ο Έλληνας έχει στο DNA του στην άμυνα. Έχει μυαλό, έχει καρδιά. Όλα τα παιδιά ξέρουν να παίζουν πάρα πολύ καλή άμυνα. Έχουμε φοβερό size για εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις, όπως το κάναμε σήμερα και όπως το κάναμε με την Πολωνία για ένα διάστημα. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο άμυνα. Από την άμυνα ξεκινάει μια καλή επίθεση και από μια καλή επίθεση ξεκινάει μια καλή άμυνα. Πρέπει να παίζουμε ολοκληρωτικό μπάσκετ και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου είπε:

«Πιστεύω πως σήμερα κάναμε παραπάνω από ένα βήμα μπροστά. Είχαμε κάποιες μέρες παραπάνω να δουλέψουμε και να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Η άμυνά μας ήταν εξαιρετική, έχουμε πει ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα σε αυτή την Εθνική, κανένας δεν υστέρησε. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, είχαμε πάλι 26 ασίστ, ελέγξαμε καλύτερα τα ριμπάουντ και τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν καλύτερα το μπάσκετ που θέλω και πιστεύω πως θα μας κάνει πετυχημένους. Βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ, μου αρέσει που η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και παίρνει αυτά τα σουτ, είναι ένα στοιχείο που δεν είχαμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια. Δουλέψαμε κάποια πράγματα στην άμυνα το πρωί και τα παιδιά το εφάρμοσαν, κάτι που δείχνει το IQ των παικτών μας. Ένα από αυτά ήταν η παγίδα στον Βούτσεβιτς, που κάναμε εξαιρετικά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι λίγο άρρωστος, ανέβασε λίγο πυρετό και θεώρησα καλύτερο για να μην κολλήσει κανένας να μείνει στο σπίτι του και να έρθει αύριο στην προπόνηση. Αύριο θα κάνει κανονικά προπόνηση και ο προγραμματισμός μας είναι να παίξει κάποια λεπτά με τις Μπαχάμες.

Δεν μπαίνουμε στο ματς και λέμε ότι θα σουτάρουμε τόσα τρίποντα και τόσα δίποντα. Έχουμε εξαιρετικούς δημιουργούς και πάντα θα πάρουμε αυτά που θα μας δώσει η αντίπαλη άμυνα. Τα παιδιά σουτάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη και μου αρέσει αυτό. Με ενδιαφέρει να έχουμε καλές επιλογές και το κάνουμε σε πολύ υψηλό βαθμό σε αυτά τα παιχνίδια.

Γενικά μου αρέσει σαν προπονητής να παίζω το μπάσκετ που ταιριάζει στους παίκτες μου. Έχουμε εξαιρετικό μέγεθος, έχουμε πολύ καλούς αμυντικούς, μπορούμε να παίξουμε πολλές διαφορετικές άμυνες και να είμαστε επιθετικοί. Ήμουν σίγουρος πως θα παίξουμε καλή άμυνα. Το βλέπω στις προπονήσεις με τι ένταση παίζουν τα παιδιά. Θα βελτιώσουμε και κάποια πράγματα μέσω scouting, ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτερη αμυντική ομάδα.

Αυτό που θέλαμε να βελτιώσουμε το είδαμε σήμερα. Με την Πολωνία κάναμε ένα άσχημο πρώτο δεκάλεπτο και σήμερα το αλλάξαμε. Σήμερα πήραμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ για περισσότερο διάστημα σε σχέση με την Παρασκευή. Παίξαμε 40 λεπτά πολύ καλά και δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, είμαστε εδώ για να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσουμε και την ψυχή μας γι’ αυτό.

Δεν είναι νέα τάση να παίζεις με δύο ή τρία γκαρντ. Το έκανε ο Ίβκοβιτς, το έκανε ο Ομπράντοβιτς, το έκανε η Εθνική ομάδα στις μεγάλες της επιτυχίες. Όταν έχεις μέγεθος και όταν έχεις πολλούς καλούς παίκτες, χωράνε μαζί. Ο Καλάθης και ο Γουόκαπ είναι δύο εξαιρετικοί παίκτες και άνετα μπορούν να παίξουν μαζί.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο έχουμε εξαιρετική σχέση, υπάρχει σεβασμός και είμαστε στην ίδια σελίδα. Το μόνο που θέλει είναι να κερδίσουμε, είναι κάτι που του λείπει, όπως και σε όλα τα παιδιά. Αυτό δεν είναι πίεση, για μένα είναι κίνητρο. Θα ήμουν τρελός να μην αξιοποιήσω τις δυνατότητες του Γιάννη, αλλά όπως καταλαβαίνει και ο ίδιος η ομάδα έχει πολύ καλό υλικό και το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ