Στράτος Παπασταύρου: Το 18χρονο «αστεράκι» του Ολυμπιακού που έκανε θραύση με το εθνόσημο (vids, pic)

Στράτος Παπασταύρου: Το 18χρονο «αστεράκι» του Ολυμπιακού που έκανε θραύση με το εθνόσημο (vids, pic)

O 18χρονος άσος του Ολυμπιακού, Στράτος Παπασταύρου, έκλεψε τις εντυπώσεις με την Εθνική ομάδα U18, στο τουρνουά του Βουκουρεστίου - Ποιο είναι το νέο «διαμάντι» του Θρύλου...

Ο Ολυμπιακός εκτός από μία εξαιρετική ομάδα της Euroleague, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί και σε επίπεδο ακαδημιών και νέων, κατακτώντας τις περισσότερες διοργανώσεις που συμμετέχεις, ενώ παράλληλα αναδεικνύει νέα ταλέντα, που μπορούν να αφήσουν εποχή στο ελληνικό μπάσκετ.

Μία τέτοια περίπτωση είναι χωρίς αμφιβολία και ο  Στράτος Παπασταύρου που κάνει τη διαφορά τόσο με τα χρώματα των ερυθρόλευκων όσο και με της γαλανόλευκης.

Ο 18χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού είναι το επόμενο μεγάλο project των ακαδημιών των Πειραιωτών, ενώ με τις εμφανίσεις του τόσο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων με τους Πειραιώτες, όσο και με την Εθνική ομάδα των Εφήβων (U18) έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

Ο ύψους 2,ο1 μέτρων σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός με την «γαλανόλευκη» στο πρόσφατο τουρνουά που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, ενώ συνέλαβε τα μέγιστα στις νίκες της εθνικής μας κόντρα στο Κόσοβο και την Ρουμανία. Μάλιστα, ο Παπασταύρου ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί είναι πως ο Παπασταύρου παρακολουθείται στενά από προγράμματα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και από σκάουτερ ομάδων της Euroleague. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη και σπάνια περίπτωση παίκτη, που είναι μόλις 17 ετών και έχει ήδη ύψος 2.01. Μπορεί να χειριστεί άψογα την μπάλα, να σκοράρει, να πασάρει και να «τρέξει» το γήπεδο, ενώ έχει και τρομακτικά περιθώρια βελτίωσης.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που ξεχώρισε

Ο Παπασταύρου δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό αφού έχει προλάβει να μας «συστηθεί» με τον Ολυμπιακό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της σεζόν 2022/2023. Πέρυσι, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφήβων, με τον γεννημένο το 2007 άσο να είναι καταλυτικός σε αυτή την επιτυχία.

Στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό πέτυχε 25 πόντους, έχοντας 5/11 δίποντα, 2/9 τρίποντα και 9/11 βολές, σε 42.06″ λεπτά συμμετοχής, κάνοντας παράλληλα και ένα εντυπωσιακό double double αφού μάζεψε και 11 ριμπάουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ