Ξεκίνημα στα φιλικά εν όψει Παγκοσμίου απέναντι στη Σλοβενία

Ξεκίνημα στα φιλικά εν όψει Παγκοσμίου απέναντι στη Σλοβενία

Η Εθνική ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο απόψε από τη Λιουμπλιάνα, με ένα δυνατό φιλικό κόντρα στη Σλοβενία.

ΣλοβενίαΕλλάδα απόψε στις 21:30 (τηλεοπτικά στο Action 24) στη Λιουμπλιάνα, σε ένα πρώτο ισχυρό τεστ για την Εθνική μας ομάδα, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ελλάδα θα δώσει το πρώτο από τα συνολικά επτά φιλικά που θα παίξει μέσα στον Αύγουστο, απέναντι στην ομάδα του Λούκα Ντόνσιτς, με τους διεθνείς να μπαίνουν κατευθείαν στα βαθιά αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που θα ταξιδέψει στην Ασία για να διακριθεί.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα Μαρσέιγ για τον Παναθηναϊκό: Η κλήρωση των πλέι οφ του Champions League και οι όμιλοι του Europa League

Οι Σλοβένοι αναμένεται να δημιουργήσουν μία καυτή ατμόσφαιρα (έχει ανακοινωθεί «sold out»), για να τονώσουν ψυχολογικά την Εθνική τους ομάδα, αλλά και να δουν από το κοντά το μεγάλο  τους αστέρα, τον Ντόνσιτς.

Δεκατέσσερις παίκτες έχει πάρει μαζί του ο Δημήτρης Ιτούδης, με μεγαλύτερη απουσία, φυσικά αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του οποίου η συμμετοχή στην αποστολή για το Mundobasket φαίνεται πως θα κριθεί τελευταία στιγμή.

Ακόμη στη Λιουμπλιάνα δεν ταξίδεψαν και οι Κώστας Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου και Μανόλης Χατζηδάκης, που δεν είναι ακόμη έτοιμοι, είτε αντιμετωπίζουν θέματα μικροτραυματισμών.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει πάρει μαζί του για το φιλικό κόντρα στη Σλοβενία τους Κώστα Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, Γιώργο Παπαγιάννη, Μιχάλη Λούντζη, Ντίνο Μήτογλου, Λευτέρη Μποχωρίδη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Δημήτρη Μωραΐτη, Γιώργο Τσαλμπούρη, Βασίλη Τολιόπουλο και Τόμας Γουόκαπ.

Αυτό θα είναι το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας για τη Σλοβενία, μετά τη νίκη με 75-73 επί της Κίνας, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως αρχηγός της εθνικής ο σταρ των Μάβερικς.

Σε δύο μέρες, την Παρασκευή (4/8, 19:00) θα γίνει το δεύτερο φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων, στην Αθήνα, εκεί οπού στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ