«Φλέρταρε» με την Τσέλσι, κατέληξε στην Πόρτο: «Δράκος» ο Σάμου Ομοροντιόν (pic)

«Φλέρταρε» με την Τσέλσι, κατέληξε στην Πόρτο: «Δράκος» ο Σάμου Ομοροντιόν (pic)

Την απόκτηση του Σάμου Ομοροντιόν ανακοίνωσε η Πόρτο, με τους «δράκους» να μπαίνουν... σφήνα τη τελευταία στιγμή και να χαλάνε τελικά την αρχική συμφωνία ανάμεσα σε Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης

Ενίσχυση στην επίθεση για την Πόρτο, η οποία έκανε και επίσημα δικό της τον Σάμου Ομοροντιόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το προηγούμενο διάστημα το μέλλον του 20χρονου Ισπανού φορ είχε περάσει από 40 κύματα. Κι αυτό διότι η συμφωνία μεταξύ των «ροχιμπλάνκος» και της Τσέλσι για τη μεταγραφή του υψηλόσωμου (1,93μ.) άσου χάλασε τη τελευταία στιγμή, αναγκάζοντας και τον Κόνορ Γκάλαχερ να επιστρέψει από τη Μαδρίτη (ετοιμαζόταν για το αντίθετο δρομολόγιο, το οποίο τελικά έκανε, με τον Ζοάο Φέλιξ να παίρνει τη θέση του Σάμου στο deal).

Διαβάστε επίσης: Πήρε άδεια η Αλ Καλίτζ: Τελειώνει η μεταγραφή του Φορτούνη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, παρουσιάζουν και οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας Πόρτο και Ατλέτικο.

Συγκεκριμένα, οι «Δράκοι» απέκτησαν το 50% των δικαιωμάτων του χρυσού Ολυμπιονίκη με την Ισπανία στο Παρίσι έναντι 15 εκατ. ευρώ. Το επόμενο καλοκαίρι μπορούν να κάνουν δικό τους ακόμα ένα ποσοστό της τάξεως του 15% δίνοντας πέντε εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι του 2026 ακόμα ένα 15% με άλλα πέντε εκατ. ευρώ.


Ως εκ τούτου, οι «ροχιμπλάνκος» θα βγάλουν μίνιμουμ κέρδος εννιά εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που δεν φόρεσε τη φανέλα ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι. Κι αυτό διότι τον απέκτησαν το 2023 έναντι έξι εκατ. ευρώ από τη Γρανάδα, ενώ την περασμένη σεζόν τον έδωσαν δανεικό στην Αλαβές (35 συμ., 8 γκολ / 1 ασίστ).

Ο Ισπανός φορ, με καταγωγή από τη Νιγηρία, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2029 και στο συμβόλαιό του η Πόρτο έβαλε ρήτρα 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ