Πονίτκα: «Ο Ζοτς αναζητά το τέλειο και αυτό είναι δύσκολο, ειδικά με παίκτες που έχουν σύγχρονη νοοτροπία»

Πονίτκα: «Ο Ζοτς αναζητά το τέλειο και αυτό είναι δύσκολο, ειδικά με παίκτες που έχουν σύγχρονη νοοτροπία»

Στην παρουσία του στην Παρτίζαν, αλλά και στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε ο Ματέους Πονίτκα.

Ο Ματέους Πονίτκα αποφάσισε να αφήσει τη Euroleague και την Παρτίζαν για λογαριασμό της Μπασέκσεχιρ, ωστόσο πριν αποχωρήσει από τη Σερβία έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη «mozzart».

Ο Πολωνός φόργουορντ αναφέρθηκε στην περσινή πορεία των «ασπρόμαυρων», αλλά και στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι δηλώσεις του Ματέους Πονίτκα:

Για την πορεία της Παρτίζαν: «Στεναχωρήθηκα, το λέω σοβαρά. Είχα μια περίοδο στεναχώριας για τη σεζόν στην Παρτίζαν και για όλα όσα χάσαμε. Αλλά τώρα αυτό είναι πίσω μου, προχωράω. Είμαι έτοιμος για μερικές νέες προκλήσεις. Μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτίζαν.

Δεν κάναμε… κλικ. Δεν εννοώ χημεία ή διαπροσωπικές σχέσεις γιατί τα αποδυτήρια ήταν καλά. Εξακολουθώ να μιλάω με τα παιδιά, αλλά κάτι δεν έκανε κλικ στο γήπεδο και τέλος. Γι’ αυτό δεν κερδίσαμε».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Είχα αρκετές ανοιχτές συζητήσεις με τον προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι ήμουν ειλικρινής και μίλησα αντικειμενικά. Είχε βέβαια και την πλευρά του στην όλη ιστορία, την οποία σέβομαι. Είναι εξαιρετικός προπονητής και το έδειξε έμπρακτα.

Αναζητά το τέλειο και αυτό είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά με παίκτες που έχουν σύγχρονη νοοτροπία. Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις αυτό που θέλει ο Ζέλικο. Θέλει πολύ να παίξουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο, σαν ομάδα, τέλεια, αλλά κάποια πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάποιες παλιότερες εποχές πριν από 15 ή 20 χρόνια, μπορεί να ήταν πιο εύκολο, αλλά σε αυτούς τους νέους καιρούς… Είναι δύσκολο να αναζητήσεις την τελειότητα, και είναι τελειομανής και όλα είναι στις λεπτομέρειες, γι’ αυτό κέρδισε τα τρόπαια που κέρδισε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ