Οριστικά στο BCL της επόμενης περιόδου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν, αγωνιζόμενη ξανά την νέα περίοδο στη διοργάνωση της FIBA.

Η ΑΕΚ πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο Basketball Champions League και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η «Ένωση» αν και γνωρίζει πως θα αγωνιστεί σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, έστειλε δήλωση συμμετοχής στην διοργάνωση της FIBA, στην οποία έχει γράψει τη δική της ιστορία τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: ΜακΚίσικ στο «10»: «Δεν θέλαμε να δείξουμε έλεος στον Παναθηναϊκό και το κατάλαβαν»

Η ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί οπού αντιμετώπισε την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στους Ισραηλινούς, συνέβησαν πολλά επεισόδια, που έφεραν ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτατης ποινής, για κεκλεισμένων των θυρών του γηπέδου στα Άνω Λιόσια, σε όλα τα παιχνίδια της επόμενης σεζόν, εφ’ όσον η ΑΕΚ επέλεγε να αγωνιστεί σε αυτή τη διοργάνωση τελικά.

Αν και υπήρχε η σκέψη, για να «γλιτώσει» την τιμωρία και να έχει τον κόσμο στο πλευρό της η «Ένωση» να παίξει στο Eurocup της επόμενης σεζόν, ωστόσο η τελική απόφαση ήταν να δεχθεί την τιμωρία, αν και περιμένει και την απόφαση του CAS.

Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει το δικό της μύθο στη διοργάνωση, αγωνιζόμενη εκεί από τη σεζόν 2016-2017. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 2018, στον τελικό που είχε γίνει εντός έδρας, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ το 2020 είχε φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από