ΑΕΚ – Στρασμπούρ 87-88

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, η ΑΕΚ, αν και προηγήθηκε με 46-35 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, τελικά αυτοκτόνησε, χάνοντας στο Νίκος Γκάλης από τη Στρασμπούρ με 88-87.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ προηγήθηκε ακόμη και με 11π. (46-35) στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, τελικά ηττήθηκε με από τη Στρασμπούρ στο Νίκος Γκάλης για την 12η αγωνιστική του Γ’ ομίλου στο Champions League. Μια ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, καθώς οι βαθμολογικές ισορροπίες στο γκρουπ είναι πολύ λεπτές. Ακόμη πάντως υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης.

Θυμηθείτε το play by play εδώ

Ηδη οι Γάλλοι διπλασίασαν τις νίκες τους επί της Ενωσης, έχοντας επικρατήσει και στο πρώτο ματς με 80-78. Στο 6-6 η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, στο 7-5 αυτή του Βενσάν Κολέ. Είναι χαρακτηριστικό πως η ΑΕΚ δέχθηκε 53 πόντους στο δεύτερο μέρος, παίζοντας πολύ κακή άμυνα, ενώ οι παίκτες της υπέπεσαν σε 19 λάθη.  Αξίζει να πούμε ότι ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης, Μανι Χάρις, έμεινε στους 5 πόντους με κάκιστα ποσοστά.

Η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσει να κάνει το καθοριστικό βήμα που θα της έδινε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Πλέον τα πράγματα είναι οριακά για την Ενωση, που θα πρέπει να κερδίσει και τα δυο επόμενα παιχνίδια ως το τέλος της πρώτης φάσης για να δει εάν θα είναι στην τετράδα της πρόκρισης.

Oι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση ελέγχοντας το ρυθμό και τα ριμπάουντ, αλλά δεν είχαν σκορ. Ηταν αρκετά άστοχοι και παρά το προβάδισμά τους (21-16 στο 9’) δεν μπορούσαν να επιβάλουν απόλυτα το παιχνίδι τους. Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στο καλάθι και να έχουν απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι έχαναν τα ριμπάουντ. Εκμεταλλεύονταν την αστοχία των γηπεδούχων και έμεναν μέσα στο ματς.

Η ΑΕΚ με τον Σάκοτα να δίνει λύσεις στην επίθεση, αλλά και τον Ξανθόπουλο να είναι συνεπής στα οργανωτικά του καθήκοντα κατάφερε να πάρει διαφορά 7 πόντων (37-30 στο 17’) και να κλείσει το πρώτο μέρος με 42-35 έχοντας το προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «Ενωση» είχε 5/11 τρίπ και 5/19 δίπ, 25 ριμπ, αλλά και 17/19 βολές, ενώ η Στρασμπούρ είχε 3/9τριπ και 10/20 δίπ, 12 ριμπ και 6/11 βολές.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γάλλοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και δικαιώθηκαν. Με τον Μποστ να είναι ασταμάτητος ανέτρεψαν τη διαφορά των 11 πόντων που είχε πάρει η ΑΕΚ (46-35 στο 21’), μείωσαν σε 57-56 στο 27’ και πέρασαν μπροστλά στο 29’ με 64-63.

Την ίδια στιγμή η Ενωση έχασε τη συγκέντρωσή της, έκανε πολλές βεβιασμένες ενέργειες στην επίθεση, ήταν άστοχη και δεν μπορούσε να βρει τις απαντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Στρασμπούρ είχε 5/8 τρίποντα στο δεκάλεπτο.

Οι Γάλλοι συνέχισαν να «σφυροκοπούν» το καλάθι της ΑΕΚ με τον Ινγκλις και τον Μποστ φτάνοντας τη διαφορά στους δέκα πόντους (82-72 στο 34’), ενώ οι γηπεδούχοι χωρίς σαφές πλάνο και με κακές επιλογές δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις για να καλύψουν τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 1.34’’ πριν τη λήξη με 78-86 όμως έκαναν ο, τι μπορούσαν για να κάνουν ντέρμπι το ματς! Με συνεχή λάθη, άστοχες επιλογές και βεβιασμένες κινήσεις έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μειώσει σε 88-87 στα 31’’, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Μπάρλοου μπερδεύτηκε με την εκπνοή του αγώνα και δεν μπόρεσε καν να σουτάρει στο 0,9’’, ενώ ακόμα κι εκεί οι παίκτες της Στρασμπούρ ήταν απρόσεκτοι. Στην επαναφορά έκαναν επιθετικό φάουλ, το οποίο οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν (ήταν και δύσκολο βέβαια) με τους Γάλλους να παίρνουν τη νίκη με 88-87.

Από την ΑΕΚ οι Τζέιμς (21π.), Σάκοτα (16π,) και Γκριν (11π.) ήταν καλύτεροι, ενώ ο Χάρις ήταν σε κακή βραδιά με μόλις 5 πόντους. Από τη γαλλική ομάδα οι Μποστ (23π.), Ινγκλις (15 π.) και Λόγκαν (13 π) ήταν οι κορυφαίοι.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 42-35, 63-64, 87-88

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από