Το πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του Αυτοκράτορα

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του Αυτοκράτορα

Τα χρέη για τον Άρη είναι τεράστια, τα ποσά δεν… βγαίνουν σε κάθε επίπεδο και η πίεση της FIBA προς την ΕΟΚ που είναι θηλιά στο λαιμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Κάθε ιστορία στην Basket League είναι ξεχωριστή. Το κορυφαίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη έχει φτάσει στην απόλυτη παρακμή, με την μία ομάδα μετά την άλλη να μην είναι σε θέση να δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σε δεινή κατάσταση όμως βρίσκεται και ο άλλοτε αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, ο Άρης.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι τεράστια. Οι ανθρωποι του αντιμετωπίζουν ίσως το πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του συλλόγου. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε δεν είναι υπερβολικές. Κάθε άλλο…

Η διοίκηση έχει να διανύσει έναν τεράστιο Γολγοθά μέσα στους επόμενους μήνες και είναι αναγκασμένη να βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις που δεν συνάδουν με την ιστορία του Άρη.

Μετά την τελευταία προειδοποίηση της FIBA προς την ΕΟΚ για τις υποθέσεις BAT στην Ελλάδα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ουσιαστικά με την θηλειά στο λαιμό της.

Ένα βήμα πριν την καταστροφή. Δεν κινδυνολογούμε και παρακάτω θα σας αναλύσουμε μερικά από τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν στους επόμενους μήνες από τον Άρη.

H FIBA ΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αρχικά με την υπόθεση του BAT, o Άρης είχε οχτώ παίκτες (Μπαρμπλ, Καββαδά, Μπάκνερ, Σανικίτζε, Κάμινγκς, Ουίβερ, Τζένκινς, Ντραγκίτσεβιτς) που ζητούσαν μέσω του BAT τα δεδουλευμένα τους. Για αυτά τα οχτώ αυτά ban που είχαν επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχαν γίνει διακανονισμοί, οι οποίοι δεν τηρήθηκαν ποτέ. Εκτός από αυτό, οι Κίτρινοι όπως και οι περισσότερες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ, με την ανοχή της ΕΟΚ, όλο αυτό το διάστημα είχαν την… ευχέρεια να αποκτούν παίκτες που είχαν αγωνιστεί την προηγούμενη σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, παραμερίζοντας σε τεράστιο βαθμό τα ban που ήταν στην πλάτη τους.

Η… απειλή για τιμωρίες από την FIBA προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για να πάψει να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτές τις περιπτώσεις, αναγκάζουν τον Άρη να δει τι θα κάνει με αυτήν την ιστορία.

Τι σημαίνει αυτό όμως; Αυτές οι 8 υποθέσεις ήταν ένα… μπουγιουρντί κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε προχωρήσει σε έναν διακανονισμό, ο οποίος δεν τηρήθηκε και πλέον μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 700 χιλιάδες. Αρχίζουμε λοιπόν από το ενδεχόμενο πως η ομάδα πρέπει να συζητήσει εκ νέου με τους παίκτες που τους χρωστάει λεφτά και οι υποθέσεις τους έχουν επιφέρει τα ban, να κανονίσει μαζί τους το  νέο διακανονισμό και να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη τους. Είτε για να μην τους δώσει κάποια προκαταβολή είτε απλά για να πειστούν να μπουν και πάλι σε αυτήν την διαδικασία. Δεν είναι εξάλλου διόλου απίθανο κάποιος από αυτούς τους οχτώ, να… στηλώσει τα πόδια του και να απαιτήσει όλο το χρωστούμενο ποσό προς εξόφληση.

Αφού προχωρήσει στους παραπάνω διακανονισμούς (ή ακόμα και στις προεξοφλήσεις), πρέπει να επικοινωνήσει με το BAT και να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται για να αρθούν τα BAN. Αν δεν γίνει αυτό και στις οχτώ περιπτώσεις τότε ΔΕΝ μπορεί να προχωρήσει σε κάποια απόκτηση αθλητή.

Ο ΕΣΑΚΕ, ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Δεν είναι μόνο αυτός ο βραχνάς για τους Θεσσαλονικείς. Εκτός από αυτό το ποσό, ο Άρης ΟΦΕΙΛΕΙ μέχρι το τέλος του Ιούλη να δώσει 200 χιλιάδες ευρώ στον ΕΣΑΚΕ που είναι η εγγυητική επιστολή για να μπορέσει μία ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.  Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μετακινηθεί ένα μήνα μετά η διορία, όμως εάν δεν καταθέσει ο Άρης τα λεφτά στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί, δεν γίνεται να συμμετάσχει στη σεζόν 2020-21 της Basket League.

Ταυτόχρονα η ομάδα οφείλει να ρυθμίσει και τις υποχρεώσεις της προς την εφορία για να μπορέσει να πάρει την ενημερότητά της. Και για να συμβεί αυτό, οφείλει να δώσει μπροστά κάποιο ποσό.

Σκεφτείτε ότι τα νούμερα αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό για τις υποχρεώσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, την ώρα τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί.

Εάν ρυθμιστούν όλα τα παραπάνω, ο Άρης πρέπει να δημιουργήσει το ρόστερ της νέας σεζόν και να παρουσιάσει ένα μπάτζετ που φτάνει τις 800 χιλιάδες ευρώ όπως συμφωνήθηκε από τις ομάδες της λίγκας.

Προσθέστε σε αυτά ακόμα και τις υποχρεώσεις προς τα γραφεία μάνατζερ, τους νέους παίκτες με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσει και να αποκτήσει, συν τα ενδιάμεσα κόστη που θα προκύψουν (από τα πιο απλά που είναι οι μισθοί προσωπικού, εισιτήρια ξένων, διαμονή αλλά και σπίτια που πρέπει να μισθωθούν), μιλάμε για μία απελπιστική κατάσταση αναφορικά με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα των Κιτρίνων.

Μία… θηλιά στο λαιμό του Άρη που ετοιμάζεται να βιώσει το πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ