Η οικονομική κρίση, που ακολουθεί την πανδημία, θα δημιουργήσει την ανάγκη περιορισμού εξόδων. Θα την πληρώσουν οι διαιτητές.
Ακόμα δεν υπάρχει απόφαση, αλλά γίνεται αρκετή συζήτηση, για το πώς θα εξοικονομηθούν χρήματα σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ. Όσο είναι αμφίβολο το αν και κατά πόσο όχι θα αυξηθούν, αλλά θα μειωθούν κατά το δυνατόν λιγότερο τα έσοδα, τόσο υπάρχει αναγκαιότητα για περιορισμό εξόδων, γι’ αυτό και πολλοί στρέφονται στους διαιτητές και στους κριτές, ζητώντας τους να… μοιραστούν τη ζημιά.
Στην προσπάθεια που θα γίνει να κατεβεί το κόστος ενός αγώνα, ώστε να μπορούν τα σωματεία να το αντέξουν, τα χρήματα που παίρνουν οι διαιτητές και οι κριτές θα ψαλιδιστούν. Το πόσο, προφανώς θα προκύψει από τις συζητήσεις, οι οποίες θα γίνουν μεταξύ των παραγόντων του μπάσκετ και της διαιτησίας.
Σκοπός είναι να μην μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών που σφυρίζουν σ’ έναν αγώνα (δεν αναφερόμαστε τόσο στην Basket League), αλλά να μην είναι και βαρύ το τίμημα διαιτησίας και «τραπεζιού». Υπάρχουν κι άλλες σκέψεις, από τις οποίες θα εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα, αλλά θα υπάρχει ενδεχόμενη… βλάβη στα πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα να χωριστεί σε δύο ομίλους (γεωγραφικά) η Α2. Πρώτα θα γίνουν οι ανώδυνες περικοπές κι αν δεν φτάνουν τα χρήματα, τότε θα πάμε σε πιο… δυναμικές σκέψεις.