Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και χαρακτήρισε «παράδειγμα ζωής» τον 17χρονο Κονγκολέζο που δοκιμάζουν οι κίτρινοι στις προπονήσεις τους.
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και μίλησε για ον Κρις Γουάμπα. Ο Λάζος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Κονγκολέζο φόργουορντ και τον αγώνα ζωής που έκανε μέχρι να καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Άρη.
Μεταξύ άλλων εξήρε τον χαρακτήρα του 17χρονου καλαθοσφαιριστή, τόνισε το πάθος που διαθέτει και στάθηκε στην σπουδαία φράση που είπε: «Δεν με πειράζει αν δεν έχω να φάω, με πειράζει αν δεν έχω μία μπάλα να παίξω».
Αναλυτικά όσα είπε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος:
Για το Athlenta είπε: Το Athlenta είναι ένα πρόγραμμα που βοηθάει νέους αθλητές να κάνουν το νέο τους βήμα και στις ομάδες βοηθάει να ανακαλύπτουν νέους αθλητές. Αν δεν ήταν το Athlenta δεν θα υπήρχε σήμερα ο Chris Wamba. Ο Γιάννης ο Αντετοκούνμπο ήταν ένας αθλητής ο οποίος δεν μπορούσαν να το δούνε ενώ ήταν δίπλα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός απλώς δεν υπήρχε η τεχνολογία ώστε να πάνε να τον ανακαλύψουν. Σήμερα ταλέντα όπως ο Γιάννης θα μπορούν να ανακαλυφθούν πολύ πιο νωρίς και να κάνουν το νέο τους βήμα. Βοηθάει τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
Για το πως λειτουργεί η εφαρμογή είπε: Οι αθλητές μπαίνουν μέσα, ανεβάζουν το βίντεο τους, το επεξεργάζονται και με αυτό τον τρόπο φτιάχνουν το προφίλ τους και προωθούν τον εαυτό τους. Από την άλλη μεριά μπαίνουν οι ομάδες, βάζουν τα φίλτρα, τις αναζητήσεις. Ξέρω ότι ο Άρης έχει μπει με ένα φίλτρο “U18”. Έβαλε να δει όλους τους αθλητές που έχουν βίντεο, έψαξε ένα-ένα κάποια βιντεάκια και κατέληξε σε ένα παιδί το οποίο είχα ψάξει και εγώ και σε κάποια φάση ήταν 3 ομάδες που κοιτούσαν αυτό το προφίλ και τελικά ο Άρης ήταν ο τυχερός. Έκανε το πρώτο βήμα, δεν κράτησε μόνο την επαφή στο Athlenta, τον έφεραν στο γήπεδο, δούλεψαν μαζί του και έγινε αυτό το πάντρεμα.
Για τον Wamba είπε: Ο Chris έμενε στο hotspot της Σίνδου. Είναι ένα παλικάρι από το Κονγκό ο οποίος πήγε στην αρχή στην Μυτιλήνη μετά άλλαξε hotspot πήγε στη Σίνδο. Από εκεί βρέθηκε με τον Γιώργο τον Μπαλογιάννη ο οποίος έκανε μία φανταστική δουλειά μαζί του. Δεν μπορούσε να παίξει επειδή δεν ήταν έτοιμα τα χαρτιά του οπότε έκανε προπονήσεις. Από εκεί τον βρήκε ο Άρης, είχα επικοινωνήσει και εγώ και κατέληξε να δοκιμαστεί από κοντά. Κατάφερε μέσα από την τεχνολογία να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Εγώ πραγματικά δεν έχω δει παίκτη με τόσο πάθος όχι μόνο στην Ελλάδα ίσως και στην Ευρώπη στην ηλικία των 17 χρόνων να μπαίνει μέσα και να στέκεται ίσα στους άντρες. Δεν είναι τόσο το ταλέντο του όσο το πάθος που δείχνει μέσα στο γήπεδο. Αυτό που είπε μέσα από τις συζητήσεις μας ήταν ότι “Δεν με πειράζει αν δεν έχω να φάω, με πειράζει αν δεν έχω μία μπάλα να παίξω”. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι από τα νέα ανερχόμενα ταλέντα στην Ελλάδα. Τώρα υπάρχει μία γραφειοκρατία με τα χαρτιά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει άμεσα, σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.
Για τον Βαγγέλη Αγγέλου είπε: Ο κόουτς Αγγέλου ξέρω ότι δίνει έμφαση στους μικρούς και ότι κάθεται με τις ώρες στον υπολογιστή, ψάχνει παίκτες, τα προφίλ και επικοινωνεί ο ίδιος μαζί τους. Τίποτα από αυτά που κάνει ο Αγγέλου δεν είναι στην τύχη.
Ο Άρης έχει πάρα πολλά προβλήματα, είναι ιδιότροπος γιατί οι φίλαθλοι είναι πολύ δύσκολοι γιατί ξέρουν μπάσκετ και ξέρουν να κρίνουν. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα ένας προπονητής που μπορεί να πετύχει είναι ένας σαν τον Αγγέλου.
Είναι πολεμιστής, της πράξης δεν είναι του γραφείου. Μπαίνει στο γήπεδο και κάνει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα. Είναι πολεμιστής όπως ο Άρης οπότε ταιριάζει.
Το προαίσθημα του για τον Wamba: Έχω πολύ καλό προαίσθημα. Χρειάζεται λίγο χρόνο και μία διαδικασία για να παίξει γιατί το παιδί είναι χωρίς χαρτιά, δεν έχει σπίτι. Πρέπει να λυθούν πρακτικά ζητήματα. Μετά είναι ότι πρέπει να μπει στο κλίμα της ομάδας, είναι παιδάκι ακόμα αλλά η θέληση υπάρχει. Ο Chris μπορεί να πετύχει. Δεν είναι με την οικογένεια του, εδώ είναι μόνος του. Τέτοιες συνθήκες πολλές φορές σε δυναμώνουν και σε κάνουν να παλέψουν για το αύριο.