Γιατί πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός για τον Βασίλη

Γιατί πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός για τον Βασίλη

Το 10.gr αναλύει τα δεδομένα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου αναφορικά με το μέλλον του και την προοπτική επένδυσης των Ερυθρόλευκων στο πρόσωπό του για το εγγύς μέλλον.

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του «τριφυλλιού». Μια σχέση που πέρασε από πολλά κύματα, έφτασε στο τέλος της, με τις δύο μεριές να χωρίζουν, όντας αμφότερες χολωμένες από την κατάληξη της.

Ο νεαρός φόργουορντ δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που είχε η πρώην ομάδα του και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με το Λαύριο να φαντάζει ο ιδανικός προορισμός για την μπασκετική του «Ανάσταση».

Ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ελευθέρας του υπό έναν όρο όμως. Εάν κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του, να πληρώσει μια διόλου ευκαταφρόνητη ρήτρα στον «αιώνιο» αντίπαλο του.

ΠΟΥ «ΚΟΛΛΑΕΙ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεκινάμε από τα δεδομένα της υπόθεσης. Σκοπός του αθλητή είναι να παίξει. Είναι στα 21 του, μετά από μια μέτρια σεζόν με τον ΠΑΟΚ αλλά και ένα γεμάτο καλοκαίρι αναφορικά με την ξεκούραση του. Το διάστημα του καλοκαιριού ήταν ιδανικό για να αποφορτιστεί σωματικά και πνευματικά. Το πέρασε υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Καλαβρού, νέου μέλους του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, έριξε μπόλικη δουλειά ενώ όπως το συνηθίζει και κάθε χρόνο, πέρασε στιγμές χαλάρωσης και με την οικογένεια του στην Σουβάλα της Αίγινας.

Διαθέτει πείσμα και έχει τη θέληση να διαψεύσει όσους του έχουν κολλήσει την ταμπέλα του «χαμένου ταλέντου». Έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, είναι ένα παιδί που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και κακά τα ψέματα έχει ως μεγάλο όνειρο στα ντραφτ του 2019 να δει το όνομα του ανάμεσα στους 60 μελλοντικούς ΝΒΑερς.

Ποιες οι προθέσεις του Ολυμπιακού όμως; Αυτήν την στιγμή το ροστερ της ομάδας έχει κλείσει. Εάν πραγματοποιηθεί κάποια προσθήκη, σίγουρα δεν θα είναι στην θέση του Χαραλαμπόπουλου. Επιπρόσθετα, ο νεαρός φόργουορντ θέλει να επανέλθει σε επίπεδα της αξίας του και των όσων έχουν γραφτεί για τον ίδιο (και όχι άδικα). Φέτος λοιπόν δεν γίνεται να βρεθεί αυτό που αναζητούν οι δύο πλευρές. Ούτε ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να του εξασφαλίσει χρόνο και ρόλο, ούτε ο Χαραλαμπόπουλος να παίξει τόσο ώστε να αποκτήσει την φόρμα του.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ

Ίσως τον παραπάνω μεσότιτλο μπορεί να τον απαντήσει ο καθένας. Πρόκειται για ένα παίκτη που στην ηλικία του διαθέτει ήδη πολλές παραστάσεις και μετά την χρόνια που θα περάσει στην μετά Παναθηναϊκού εποχή, είναι ικανός να ανακτήσει τα αγωνιστικά του πατήματα.

Εάν συμβεί λοιπόν αυτό τη σεζόν 2019-20, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εντάξει στο δυναμικό του έναν αθλητή που μπορεί να είναι ο μετέπειτα ηγέτης της ομάδας του. Η λογική λέει πως δεν θα μείνει ασυγκίνητη η ομάδα του Πειραιά με τον 21χρονο φόργουορντ από το Αιγάλεω.

Την εποχή που ο Πρίντεζης θα βαδίζει στα 35 του και ο Παπανικολάου θα είναι 30ρης, οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν ανάγκη από μια ελληνική ένεση ηλικίας, με τον Χαραλαμπόπουλο να είναι η τέλεια περίπτωση. Αξίζει να περιμένει ο Ολυμπιακός ή πρέπει υπό τον φόβο να μην χαθεί από ομάδα της Ευρώπης να κινηθεί από τώρα για την απόκτηση του; Ο άνθρωπος που υπογράφει το κείμενο πιστεύει πως ναι.

Το ιδανικό θα ήταν να τον αποκτήσει και να τον δώσει δανεικό, όπως επιτυχημένα είχε γίνει με τον Πρίντεζη και Σλούκα όταν ήταν στην ίδια ηλικία με τον Χαραλαμπόπουλο. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει με την απόκτηση του ακόμα και αν χρειαστεί να ενισχύσει οικονομικά τον «αιώνιο» αντίπαλο του πληρώνοντας την ρήτρα του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ