Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Αέρας… Ναν στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 71-78: Αέρας… Ναν στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» από το ΣΕΦ επικρατώντας του Ολυμπιακού με 78-71 και συνεχίζει αήττητος στην Stoiximan GBL, με τον Κέντρικ Ναν να τελειώνει το ματς με 25 πόντους.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 4η αγωνιστική της Stoiximan GBL βάφτηκε «πράσινο». Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 78-71 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έκανε το 4-0 στο πρωτάθλημα, μένοντας μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ο Κέντρικ Ναν, με τον Αμερικανό να τελειώνει την αναμέτρηση με 25 πόντους. Οι «Πράσινοι» σούταραν με εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα (50%), ενώ σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε και ο Λορέντζο Μπράουν (18π.).

Διαβάστε επίσης: Το πανόραμα της Premier League: Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική (pic)

Κακό βράδυ για τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και να δείχνει ασύνδετος και μπερδεμένος. Μοναδικοί διασωθέντες για τους Πειραιώτες οι Φουρνιέ (15π.) και Βεζένκοφ (19π.), ενώ ο Ράιτ πάλευε μέχρι το φινάλε και τελείωσε το ματς με 14 πόντους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς ακουμπώντας ξανά την μπάλα στον Φαλ, με τον Γάλλο να τελειώνει τις φάσεις κάτω από το καλάθι και να γράφει με δικό του κάρφωμα το 10-6, πριν απαντήσει ο Παναθηναϊκός πίσω από τα 6,75μ. Ο Μπράουν με 2 δικά του εύστοχα και ο Ναν στη συνέχεια έδωσαν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τη διαφορά να φτάνει και τους 7 (16-23). Φουρνιέ και Βεζένκοφ έτρεξαν ένα σερί 7-0 για τους Πειραιώτες για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στην απόλυτη ισορροπία (23-23).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκε με 3 (26-23), με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με τον Ναν, ο οποίος πέτυχε 2 συνεχόμενα τρίποντα για το 34-35. Ο Ντόρσεϊ με βολές έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό για έναν (36-35), ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι κακές επιλογές των παικτών του Μπαρτζώκα στην επίθεση και τα εύκολα λάθη, σε συνδυασμό με την ευστοχία του Παναθηναϊκού έφεραν ένα επιμέρους 2-13 για το +10 των «Πρασίνων» στο ημίχρονο (38-48).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Φουρνιέ μείωσε με το ξεκίνημα του ημιχρόνου με τρίποντο στους 7 (41-48), ωστόσο και πάλι οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά με τρίποντο του Μπράουν (44-56). Το καλύτερο νέο για τον Ολυμπιακό ήταν το 4ο φάουλ του Λεσόρ που ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν να αποσύρει τον ψηλό του για αρκετή ώρα. Η διαφορά παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, με τον Γουόκαπ να σκοράρει για τρεις στο φινάλε της περιόδου για το 55-62.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η διαφορά ανέβηκε στους 16 με καλάθι του Λεσόρ (59-75), πριν κάνει ένα προσωπικό 6-0 ο Ράιτ για να μειώσει στους 10. Ο ψηλός του Ολυμπιακού συνέχισε να παλεύει μέχρι το τέλος αλλά στην ουσία τα πάντα είχαν κριθεί, με τους Ερυuρόλευκους να μαζεύουν τη διαφορά και τον Βεζένκοφ να γράφει το τελικό 71-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 38-48, 55-62, 71-78

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ