Από τα 3:39 στη Μαδρίτη, MVP στο ΟΑΚΑ: Το «roller coaster» του Λορέντζο Μπράουν (vids)

Από τα 3:39 στη Μαδρίτη, MVP στο ΟΑΚΑ: Το «roller coaster» του Λορέντζο Μπράουν (vids)

O Λορέντζο Μπράουν μετά το τρίλεπτο στη Μαδρίτη έπαιξε ένα γεμάτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και... έβγαλε μάτια. Η κορυφαία εμφάνιση με τα πράσινα, το all around παιχνίδι και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός με μια πειστική εμφάνιση επικράτησε της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 94-74 και έκανε το 3/3 στην Greek Basketball League, σε ένα παιχνίδι που… έβγαλε μάτια ο Λορέντζο Μπράουν.

Ο Αμερικανός γκαρντ με το ισπανικό διαβατήριο έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ένωση, σκοράροντας 22 πόντους (3/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές) σε 26 λεπτά συμμετοχής, ενώ την ίδια ώρα είχε 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, με 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μπράουν πήρε το… όπλο του και «καθάρισε» για το τριφύλλι, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στη σεζόν στο σημαντικότερο σημείο, αφού πριν από μερικά 24ωρα είχε αγωνιστεί μόλις 3.39 στη Μαδρίτη στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ.

Ο 34χρονος γκαρντ σημείωσε «μαύρο» ρεκόρ στην καριέρα του σε χρόνο συμμετοχής, τέσσερις μέρες πριν, κόντρα στη βασίλισσα, όμως το βράδυ της Δευτέρας απέναντι σε μία άλλη… βασίλισσα έκανε «θραύση» και έδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι και πόσες βοήθειες μπορεί να δώσει στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Το 80% και το υψηλό ποσοστό δημιουργίας

Ο Τούρκος τεχνικός του έδωσε πολύ χρόνο στο ματς με την ΑΕΚ, προκειμένου να βρει ρυθμό ενόψει και της πολύ απαιτητικής συνέχειας και ο Μπράουν έκανε τη διαφορά και έδειξε για ποιον λόγο ήρθε στο τριφύλλι. Είναι αυτός που «ξεκλείδωσε» το ματς για τους πράσινους και κυρίως πήρε… ψυχολογία, δείχνοντας και την κλάση του, αφού έκανε ένα πλήρες παιχνίδι.

Ο Μπράουν είχε εντυπωσιακά νούμερα έξω από τη γραμμή των 6.75 με 80%, ενώ είχε και 50% στο δίποντο. Δημιούργησε πολύ καλά για τους συμπαίκτες του, «ζέστανε» τον Μάριους Γκριγκόνις, που σκόραρε 17 πόντους, ενώ πέρασε σωστά την μπάλα και στο ζωγραφιστό για να βρει εύκολους πόντους ο Παναθηναϊκός. Είναι 5 ασίστ, αλλά και πολύ σωστά διαβασμένες επιθέσεις που ξεκίνησαν από δικές του δημιουργίες, με το τριφύλλι να έχει την έξτρα πάσα και να «φτιάχνει» ευνοϊκές συνθήκες για ελεύθερα σουτ.

Γενικότερα, ήταν ο MVP του Παναθηναϊκού και του αγώνα στο ΟΑΚΑ και ήταν η απαραίτητη ώθηση για να μπει για τα καλά στο «κόλπο» του ροτέισον, αλλά και να προσαρμοστεί ακόμη πιο άμεσα στα νέα δεδομένα. Ο Μπράουν ελλείψει και του Κώστα Σλούκα από το ματς, έφερε κάτι από τον Έλληνα γκαρντ στην επίθεση και σίγουρα απέδειξε ότι δεν έπρεπε να παίξει μόνο 3:38 στο παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 22 πόντοι είναι το career high του Μπράουν με τον Παναθηναϊκό, όπως και οι 27 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης.

Η προσαρμογή του Μπράουν και η διαδικασία

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ακόμη είναι σε περίοδο προσαρμογής, καθώς ήρθε σε ένα νέο περιβάλλον φεύγοντας από το Μακάμπι, ενώ και ο ρόλος του μοιάζει να είναι κάπως διαφορετικός. Κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος μετά το ματς.

«Νιώθω υπέροχα. Ακόμα προσαρμόζομαι, αλλά είναι μία καθημερινή διαδικασία. Δουλεύω κάθε μέρα όσο πιο σκληρά μπορώ, θέλω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα μπορώ και να φαίνομαι στην ομάδα. Είναι νέο περιβάλλον και το βλέπω μέρα με μέρα και να δίνω το 100%».

Συνολικά, ο Μπράουν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα σε αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκίνησε με την καλύτερη του εμφάνιση στην έδρα της Παρί την Τρίτη για τη Euroleague, έπαιξε ελάχιστα στην Ισπανία λίγες ώρες μετά και εν συνεχεία «ξέσπασε» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Με την Παρί είχε 14 πόντους, 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ, με τη Ρεάλ είχε το απόλυτο μηδέν με ένα χαμένο σουτ και μετά ακολούθηκε η ΑΕΚ και η κορυφαία εμφάνιση της σεζόν…

Τα νούμερα του Μπράουν στη Euroleague

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ