Ο Φουρνιέ ανεβαίνει και… ομορφαίνει τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Εβάν Φουρνιέ έχει ανεβάσει την απόδοσή του την κατάλληλη στιγμή βοηθώντας τον Ολυμπιακό να πατήσει γκάζι και να βελτιώσει την εικόνα του.

Ο Ολυμπιακός «ξέσπασε» στον Άρη, τον οποίο «διέλυσε» με 102-72 στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL, με τους Πειραιώτες να πραγματοποιούν την καλύτερή τους εμφάνιση της φετινή σεζόν με διαφορά.

Βεζένκοφ και Ράιτ έκλεψαν την παράσταση όσον αφορά το σκοράρισμα, πετυχαίνοντας 22 και 23 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εξαιρετική παρουσία μέσα στο παρκέ είχε και ο Εβάν Φουρνιέ.

Διαβάστε επίσης: Nα μην χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία της δεκαετίας για την Εθνική

Ο Γάλλος σούπερ σταρ τελείωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους (1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), ενώ μοίρασε και 7 ασίστ, όντας ο κορυφαίος για τους Πειραιώτες στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, στο οποίο έτσι κι αλλιώς κυριάρχησαν, έχοντας 27 τελικές πάσες.

Μετά και τον αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, όπου πέτυχε 15 πόντους (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/7 βολές), 5 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά) και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ο έμπειρος γκαρντ έδειξε ξανά πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας όλο και περισσότερο κατανοήσει τον ρόλο που του έχει δώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο γήπεδο.

Είναι ενδεικτικό πως οι προσπάθειες που παίρνει είναι πάντα μετρημένες, αλλά πλέον δεν διστάζει να εκτελέσει όταν δει να στενεύουν τα περιθώρια, ενώ παράλληλα ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα κάνει και τις άλλες δουλειές που χρειάζεται μέσα στο γήπεδο.

Για παράδειγμα στο προχθεσινό ματς με τη Ζαλγκίρις ο Φουρνιέ παρότι βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας δεν έδωσε κάποια ασίστ, αντιθέτως πάζεψε 5 ριμπάουντ, τομέας που μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός «πονάει». Αντιθέτως το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Άρη ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού, με τις 7 ασίστ που έδωσε.

Ξεκάθαρα όσο περνάει ο καιρός ο Γάλλος εναρμονίζεται ακόμα περισσότερο με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που απαιτεί αρκετό χρόνο προσαρμογής. Και όλα δείχνουν πως ο Φουρνιέ έχει αρχίσει να ανεβάζει τον ρυθμό του την κατάλληλη στιγμή, με την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague να βρίσκεται στη… γωνία και τον Ολυμπιακό να καλείται να αντιμετωπίσει πρώτα την Αρμάνι στο ΣΕΦ (15/10, 21:15) και έπειτα την Εφές στην Πόλη (18/10, 20:30).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από