To ρεσιτάλ του Ναν κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» και το αδιανόητο στατιστικό (vids)

To ρεσιτάλ του Ναν κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» και το αδιανόητο στατιστικό (vids)

O Κέντρικ Ναν «κουβάλησε» στις πλάτες του τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, σκοράροντας 27 πόντους και κρατώντας ουσιαστικά την ομάδα του μέσα στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός είδε τον ΠΑΟΚ να του βάζει δύσκολα στην Πυλαία για την 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL, αλλά οι «Πράσινοι» έχοντας για κορυφαίο τον Κέντρικ Ναν που τελείωσε με 27 πόντους χάνοντας μόνο ένα σουτ και πήραν τη νίκη με 96-93.

Πρωταγωνιστής της νίκης των πρασίνων ήταν ο Κέντρικ Ναν, που έκανε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα με 27 πόντους με 9/9 δίποντα και 3/4 βολές, προσφέροντας παράλληλα άλλους 7 πόντους με τις 3 ασίστ του. Κοινώς, ήταν υπεύθυνος για 34 από τους 96 πόντους της ομάδας του, κρατώντας την στο ματς για 33 λεπτά, πριν καθαρίσει στο φινάλε ο Τζέριαν Γκραντ σημειώνοντας μεγάλα σουτ.

Τα όργια του Ναν και το ασύλληπτο νούμερο πόντων ανά κατοχή

Ο Ναν έχει αποδείξει όσο είναι στον Παναθηναϊκό πως είναι ένας απόλυτα αξιόπιστος level 3 σκόρερ. Σκοράρει δηλαδή και από την γραμμή του τριπόντου και από μέση απόσταση μετά από ντρίμπλα, αλλά είναι πολύ καλός στην διείσδυση προς το καλάθι, χρησιμοποιώντας αρκετές φορές και το ταμπλό για να τελειώσει τις φάσεις.

Ο Αμερικανός combo guard οδήγησε εκ του ασφαλούς τους πράσινους στη νίκη, μέχρι να συνεισφέρουν και οι υπόλοιποι παίκτες στο σκοράρισμα. Και, μέσα σε όλα αυτά, είχε και ένα αδιανόητο νούμερο, που έχει άμεση εξάρτηση από το ότι είχε 12/13 σουτ: ο Ναν σημείωνε 1.93 πόντους ανά κατοχή. Σε απλή αριθμητική, αυτό σημαίνει ότι κάθε σουτ του άξιζε 1.93 πόντους.

Οτιδήποτε πάνω από 1.1 πόντοι ανά κατοχή θεωρείται τρομερό νούμερο και τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με τους ψηλούς παίκτες που τελειώνουν φάσεις κοντά στο καλάθι. Ο Ναν όμως είναι σκόρερ, ένας παίκτης που σουτάρει μετά από ντρίμπλα ή επιτίθεται προς το αντίπαλο καλάθι και το νούμερο αυτό είναι αδιανόητο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ