Ο Βιλντόζα φωνάζει «παρών» και αρπάζει την ευκαιρία του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Λούκα Βιλντόζα έχει αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο ξεκίνημα της σεζόν και δείχνει πόσο σημαντικός θα είναι για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL απέναντι στο Λαύριο, ωστόσο παίζοντας σοβαρά στα κατάλληλα σημεία του αγώνα μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας για κορυφαίους τους Σάσα Βεζένκοφ και Λούκα Βιλντόζα.

Ο Αργεντινός γκαρντ ήταν καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και με μεγάλα σουτ βοήθησε τους Πειραιώτες να ξεφύγουν στο σκορ και να καταφέρουν εν τέλει να «λυγίσουν» την ομάδα του Κώστα Μέξα. Τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους έχοντας 3/4 τρίποντα, με τα δύο από αυτά να είναι καθοριστικά για να γείρει η πλάστιγγα οριστικά υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Διαβάστε επίσης: Η ερώτηση που δεν έκανε κανείς την Κυριακή στο ΟΑΚΑ: «Όταν σε αδικεί η διαιτησία διώχνεις τον προπονητή;»

Στο φινάλε της τρίτης περιόδου και με το σκορ στο 64-66 ο Αργεντινός εκτέλεσε χωρίς σκέψη έπειτα από ασίστ του Εβάν Φουρνιέ, νικώντας τον χρόνο για να γράψει το 64-69, ενώ και στην τέταρτη περίοδο όταν τα Λαύριο πάλευε για να κρατηθεί στο ματς σκόραρε για τρεις κάνοντας το 71-79 βάζοντας τις βάσεις ουσιαστικά για το «ερυθρόλευκο» σερί που ακολούθησε και για το «διπλό».

Ο Βιλντόζα πάντως δεν αρκέστηκε στον ρόλο του εκτελεστή, μοιράζοντας και 5 ασίστ ενώ μάζεψε άλλα τόσα ριμπάουντ, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά του και στις δύο πλευρές του παρκέ και δείχνοντας πως ο κόουτς του Ολυμπιακού μπορεί να στηριχθεί πάνω του στα κρίσιμα σημεία, ενώ ένα ακόμα στατιστικό που δείχνει ξεκάθαρα και την επιρροή του Βιλντόζα στο χθεσινό ματς είναι το +18 του Ολυμπιακού με εκείνον στο παρκέ.

Μπορεί το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη για την πρεμιέρα της Euroleague να μην του βγήκε (σε ένα ματς που ελάχιστα πράγματα πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό), καθώς χρεώθηκε νωρίς με 3 φάουλ, όμως είναι εμφανές και από τη χθεσινή του εμφάνιση αλλά και από την παρουσία του στα φιλικά πως θα αποτελέσει ένα πολύτιμο «όπλο» στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη συνέχεια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Έλληνας τεχνικός τον επέλεξε στις αρχές του καλοκαιριού, παρά το γεγονός πως η περσινή του σεζόν με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Η αμεσότητα που προσδίδει στην εκτέλεση καθώς και η ικανότητά του να δημιουργήσει για τον εαυτό του αλλά και τους συμπαίκτες του με την μπάλα, είναι στοιχεία που τον καθιστούν πολύ σημαντικό για τη συνέχεια της σεζόν.

Ειδικά όταν μιλάμε για έναν μπασκετικό μαραθώνιο όπως θα είναι η φετινή αγωνιστική περίοδος. Και με την ροπή που έχει ο Γκος στους τραυματισμούς ο Αργεντινός γκαρντ δείχνει έτοιμος να αναλάβει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από