Ξεκινάει η… νέα Basket League: Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και οι… άλλοι – Οι ομάδες και τα ρόστερ τους (pics, vids)

Η νέα Basket League κάνει τζάμπολ σήμερα και σας παρουσιάζουμε όλες τις ομάδες και τα ρόστερ τους αναλυτικά. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και οι... άλλοι.

Τζάμπολ κάνει η νέα Basket League απόψε, η οποία και έχει μετονομαστεί σε GBL (Greek Basketball League), η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς έχει ποιοτικές ομάδες και μία μεγάλη επιστροφή.

To 10.gr σας παρουσιάζει και τις 12 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος με τα ρόστερ τους, αλλά και το που μπορούν εκείνες να φτάσουν σε μία ακόμη χρονιά που αναμένεται συναρπαστική σε όλους τους τομείς.

Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας έχουν ως στόχο να κατακτήσουν όλους τους τίτλους τους οποίους θα διεκδικήσουν. Η αρχή έγινε με το Super Cup στην Ρόδο.

Πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, όμως φέτος έχει τρομερή ποιότητα και με τις προσθήκες που έκανε θέλει να φτάσει ως το τέλος του δρόμου κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Οι ερυθρόλευκοι όπως και όλες οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν 6+1 ξένους και όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ με 10 ξένους τουλάχιστον 3 πρωτοκλασάτοι παίκτες θα μείνουν εκτός πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή εκτός είναι οι τραυματίες Έβανς, Φαλ και Μιλουτίνοφ, με την επιστροφή τους όμως τα πράγματα θα αλλάξουν.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Τόμας Ουόκαπ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λούκα Βιλντόζα, Κίναν Έβανς, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σακίλ ΜακΚίσικ, Εβάν Φουρνιέ

Forwards: Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Παπανικολάου, Άλεκ Πίτερς

Centers: Μόουζες Ράιτ, Μουσταφά Φαλ, Στέφανος Σπάρταλης, Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Μιλουτίνοφ

Προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είναι ο περυσινός πρωταθλητής και έχει ως στόχο τη διατήρηση του «στέμματος» του πρωταθλητή Ελλάδας. Έκανε τρεις προσθήκες ξένων παικτών σε σχέση με πέρυσι, Γιούρτσεβεν, Μπράουν και Οσμάν, αντικατέστησαν Μπαλτσερόφσκι και Βιλντόζα.

Οι πράσινοι δεν έχουν πάρα πολλούς μη γηγενείς παίκτες, είναι μόλις 8 και έτσι ένας θα μένει έξω και ο άλλος θα είναι ο +1 στα  παιχνίδια της Ελλάδας. Ο Εργκίν Αταμάν είναι για δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας με σκοπό να εγγυηθεί την επιτυχία στους πράσινους.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λορένζο Μπράουν, Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Σλούκας, Τζέριαν Γκραντ, Κέντρικ Ναν, Μάριους Γκριγκόνις

Forwards: Τσεντί Οσμάν, Αλέξανδρος Σαμαντούροφ, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Ντίνος Μήτογλου

Centers: Ματίας Λεσόρ, Κώστας Αντετοκούνμπο, Ομέρ Γιούρτσεβεν

Προπονητής: Εργκίν Αταμάν

Περιστέρι

To Περιστέρι έζησε τρομερές στιγμές δύο χρόνια με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο, γράφοντας ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φέτος με τον κόουτς Λιμνιάτη στο τιμόνι και με αρκετούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για όποια ομάδα κληθεί να το αντιμετωπίσει.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Βασίλης Ξανθόπουλος, Τόμπιν Κάρμπερι, Τζορτζ Πάππας, Στέλιος Πουλιανίτης, Σι Τζέι Χάρις

Forwards: Σωτήρης Σταυρακόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας, Κρις Κόφι, Δημήτρης Τσουργιάννης, Τζάρελ Έντι

Centers: Τζάστιν Πάτον, Βαγγέλης Ζούγρης

Προπονητής: Γιώργος Λιμνιάτης

Προμηθέας

Ο Προμηθέας μπορεί να μην έχει τεράστιο μπάτζετ, αλλά στόχος του για μία ακόμα χρονιά είναι να πάρει την τρίτη θέση. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνεχίζει κανονικά στην θέση του και αυτή τη σεζόν.

Οι Πατρινοί πορεύονται με νέο αγωνιστικό σχήμα, στο οποίο έχει θέση πρωταγωνιστή ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μιχάλης Λούντζης, αλλά και καλοί ξένοι παίκτες από το πρωτάθλημα, όπως ο Γουίλιαμς που ήταν στο Περιστέρι την περυσινή σεζόν.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Ντάριους Πέρι, Μιχάλης Λούντζης, Αντώνης Κόνιαρης, Νάσος Μπαζίνας, Κένι Ουίλιαμς, Τζος Άνταμς, Τζόρνταν Γουόκερ

Forwards: Μηνάς Παπαγιάννης, Άγγελος Λάγιος, Λίνος Χρυσικόπουλος, Γρηγόρης Πρέκας, Τζόρντον Βαρνάντο, Ουέσλεϊ Ιβούντου, Αντώνης Καραγιαννίδης

Centers: Κέι Τζι Ουίλιαμς, Τζάβιν Ντελόριερ

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Άρης

Ο Άρης έχει τις ίδιες βλέψεις με πέρυσι, έχει τον ίδιο προπονητή, αλλά και τον ίδιο… ηγέτη. Πολύ μεγάλη επιτυχία ότι κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ του τον Βασίλη Τολιόπουλο μετά την περυσινή εκπληκτική χρονιά που έκανε.

Πήρε αρκετούς ξένους «λαχεία» τους οποίους περιμένουμε να δούμε. Στο Super Cup έδειξε ανέτοιμος, αλλά και στο Eurocup που έχει ξεκινήσει με 0/2.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 

Guards: Ντιμόι Χοτζ, Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τρέι Ούντμπερι, Βασίλης Καζαμίας, Βασίλης Πουρλίδας, Βασίλης Τολιόπουλος, Ρόουλ Αλκινς

Forwards: Φίλιππος Τσαχτσίρας, Γιώργος Γκιουζέλης, Λάντερς Νόλεϊ, Νέιτ Λαζέφσκι

Centers: Τζέιμς Μπανκς, Τζος Ρόμπερτς, Μανώλης Χατζηδάκης

Προπονητής: Γιάννης Καστρίτης

Κολοσσός Ρόδου

Ο Κολοσσός παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρώπη και φέτος έχει στο τιμόνι του ως head coach τον Γιώργο Σιγάλα. Πέρυσι ήταν μέσα στην εξάδα της Basket League και παρόμοιο στόχο έχει και φέτος.

Το δίδυμο Περάντες-Γκάουντλοκ έμεινε και φέτος και αυτός είναι ένας βασικός λόγος να δει κάποιος την ομάδα της Ρόδου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards:Άντριου Γκάουντλοκ, Οντίς Τόνεϊ, Τάιλερ Νέλσον, Ιωσήφ Κολοβέρος, Ανδρέας Πετρόπουλος, Γιάννης Χατζηνικόλας, Λόντον Περάντες

Forwards: Διαμαντής Σλαφτσάκης, Σωτήρης Μπιλλής, Νίκος Καμαριανός, Γκάμπριελ Γκαλβανίνι, Παύλος Γιακάι, Παούλιους Ντανουσεβίτσιους

Centers: Μιχάλης Τσαϊρέλης, Φράνσις Οκόρo

Προπονητής: Γιώργος Σιγάλας

ΑΕΚ

H AEK ξεκινά την εφετινή σεζόν με μεγαλύτερες βλέψεις από την περυσινή. Στο τιμόνι έχει επιστρέψει πια ο Ντράγκαν Σάκοτα, που έκανε και όλες τις μεταγραφικές κινήσεις της Ένωσης, χτίζοντας ένα αξιόλογο ρόστερ με καλούς ξένους παίκτες.

Μόνο και μόνο οι Χέιλ, Κουζμίνσκας και Γκρέι κοστίζουν κοντά στο 1 εκ. δολάρια, όσο δηλαδή είναι ολόκληρο το μπάτζετ άλλων ομάδων του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Δημήτρης Φλιώνης, Ζώης Καράμπελας, Πρέντις Χαμπ, Χάντερ Χέιλ, Ναχίμ Αλίν, Γιώργος Φίλλιος, Όμηρος Νετζήπογλου, Σι Τζέι Μπράις

Forwards: Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Άλφης Πιλάβιος, Τάσος Καματερός, Γιάννης Κουζέλογλου

Centers: Γκραντ Γκόλντεν, Γάιος Σκορδίλης, Ρέικουαν Γκρέι.

Προπονητής: Ντράγκαν Σάκοτα

ΠΑΟΚ

Ταβάνι για τον ΠΑΟΚ θα είναι να καταφέρει να μπει στην εξάδα. Η πολύ ιστορική ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά έχει για μια ακόμα χρονιά χαμηλό προϋπολογισμό και λειτουργεί κυρίως με έσοδα έξοδα.

Στο τιμόνι ένας Ιταλός, ο Μάσιμο Καντσελιέρι και ο παίκτης που ξεχωρίζει για τον ΠΑΟΚ είναι ο Μπάρτλεϊ που είναι και ο πιο υψηλά αμειβόμενος από τους ξένους.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Παναγιώτης Λέφας, Σέντρικ Χέντερσον, Δημήτρης Κατσίβελης, Θοδωρής Σκουλαριώτης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Βαγγέλης Γιαννάτος, Φρανκ Μπάρτλεϊ, Σαβάρ Ρέινολντς

Forwards: Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Νίκος Περσίδης, Χρήστος Μανθόπουλος, Ρόκι Κρούζερ

Centers: Ντεβόντε Άπσον, Τζέικ Φόρεστερ

Προπονητής: Μάσιμο Κανσελιέρι

Μαρούσι

Το Μαρούσι επέστρεψε στην Ευρώπη και στο Europe Cup με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να έχει φτιάξει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ με ποιότητα και λύσεις τόσες όσες χρειάζεται η ομάδα.

Στην τεχνική ηγεσία είναι ο Νίκος Βετούλας που στελέσωσε την ομάδα και με παίκτες ακριβούς όπως είναι ο Κάμερον Ρέινολντς και ο Ελβαρ Φρίντρικσον.

Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Γιώργος Τανούλης, αναμένεται να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, κάτι ανάλογο περιμένουν οι Μαρουσιώτες και από τον 20χρονο, Ιωάννη Καρακώστα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Γιάννης Καρακώστας, Βασίλειος-Ορφέας Στασινός, Έλβαρ Φρίντρικσον, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Τζόναθαν Στόουβ, Χρήστος Ιορδάνου

Forwards: Κάμερον Ρέινολντς, Σπύρος Σιούντρης, Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, Ισμαέλ Σανόγκο, Τζέι Ναγκλ

Centers: Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Γιώργος Τανούλης, Σίριλ Λάτζεβαϊν

Προπονητής: Νίκος Βετούλας

Καρδίτσα

Η Καρδίτσα παρέμεινε στην Basket League και φέτος ξεκινάει με τον ίδιο σκοπό την χρονιά. Να σωθεί και να είναι και την επόμενη σεζόν στην μεγαλύτερη κατηγορία.

Θα το παλέψουν πάντως  με τον Νίκο Παπανικολόπουλο να συνεχίζει στον πάγκο και τον Λεωνίδα Κασελάκη να είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για την ομάδα της Θεσσαλίας.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Νίκος Πλώτας, Κωνσταντίνος Χατζής, Ματ Λιούις, Χρήστος Μπουντούρης, Λάνγκστον Χολ, Τρεβόν Άλλεν, Επαμεινώνδας Επαμεινώνδας, Νίκος Δίπλαρος, Ευδόξιος Καπετάκης

Forwards: Δημήτρης Χατζής, Λεωνίδας Κασελάκης, Μανώλης Πασαγιάννης, Άγγελος Παπανικολάου, Νόα Χόρχλερ, Γιώργος Καμπερίδης, Ηλίας Κουρέπης

Centers: Βασίλης Χρηστίδης, Νέιτ Ουότσον, Αλέξης Καμπερίδης

Προπονητής: Νίκος Παπανικολόπουλος

Λαύριο

To Λαύριο για μια ακόμα χρονιά βρίσκεται στην Basket League και θα λέγαμε πως έχει μονιμοποιήσει τη θέση του, καθώς και σε χρονιές που κινδυνεύει να υποβιβαστεί, πάντα βρίσκει τον τρόπο να παραμένει στην μεγάλη κατηγορία.

Της προσπάθειας θα ηγηθεί και πάλι ο Βασίλης Μουράτος και ο Κώστας Μέξας θα σηκώσει το βάρος στη θέση του προπονητή. Η ομάδα έχει το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας και θα προσπαθήσει να σωθεί.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Σαμ Γκρίφιν, Βασίλης Μουράτος, Κώστας Φιλοξενίδης, Ταζ Σέρμαν, Θοδωρής Ζάρας, Γιάννης Βαζούκης

Forwards: Παναγιώτης Τσάμης, Ρασάντ Βον, Τζακ Φόρεστ, Μπράντον Σλέιτερ, Πέτρος Στεμπάρης

Centers: Ανδρέας Πατρίκης, Κωστής Γόντικας, Κούντους Ουαχάμπ

Προπονητής: Κώστας Μέξας

Πανιώνιος

H ευχάριστη έκπληξη της σεζόν κατά την άποψή μου θα είναι ο Πανιώνιος που επιστρέφει μετά από χρόνια και μεγάλη ταλαιπωρία, στα μεγάλα σαλόνια με μεγάλες βλέψεις.

Έχει και φέτος στον πάγκο τον Άρη Λυκογιάννη με ένα ρόστερ αρκετά πλούσιο και σε μια προσπάθεια στην οποία βρίσκεται πολύ κοντά και ο κόσμος της ομάδας. Αφού το Κλειστό της Νέας Σμύρνης είναι υπό διαμόρφωση οι «κυανέρυθροι» θα παίξουν στο Κλειστό της Γλυφάδας.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Guards: Κένταλ Σμιθ, Ράιαν Γούλριτζ, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς, Ντέβιν Κάναντι, Ιάσονας Δημητρακόπουλος, Νίκος Γκίκας

Forwards: Γιώργος Τσαλμπούρης, Στράτος Παπασταύρου, Ρόμπερτ Χουγκάζ, Ντέβιν Ντέιβις, Χρήστος Σαλούστρος, Ρίον Μπράουν

Centers: Δημήτρης Ντάψης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Λάντρι Νοκό

Προπονητής: Άρης Λυκογιάννης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από