Ολυμπιακός: Το αήττητο στα φιλικά, το +25 και το κενό των Φαλ – Μιλουτίνοφ (vids)

Το απόλυτο στα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού και το κενό στην άμυνα που έχει εντοπίσει ο Μπαρτζώκας, πριν το Σούπερ Καπ.

Αήττητος ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τα φιλικά προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν, μετά από τη νίκη στην Ιταλία απέναντι στην Τραπάνι με 95-90, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο ενόψει του Σούπερ Καπ της Ρόδου (28-29/09).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε των Μακάμπι, Ερυθρού Αστέρα, Μπολόνια, Φενέρμπαχτσε και Τραπάνι, παρουσιάζοντας αρκετά καλή εικόνα, ωστόσο έγιναν εμφανή και ορισμένα προβλήματα τα οποία ο Έλληνας τεχνικός καλείται να λύσει, με φόντο την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Διαβάστε επίσης: Dubai BC: Το πρώτο «μπαμ» με τον Ερυθρό Αστέρα, το γήπεδο «στολίδι» και το σχέδιο… Euroleague (vids)

Παρά το απόλυτο στα 5 φιλικά, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κόουτς Μπαρτζώκας στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά από τη νίκη με τους Ιταλούς, η αμυντική εικόνα των Ερυθρόλευκων δεν ήταν καλή και παρά το επιθετικό ταλέντο που υπάρχει η άμυνα είναι εκείνη που καθορίζει τους τίτλους:

«Η άμυνά μας ήταν ανεπαρκής. Δεχτήκαμε 90 πόντους και για το επίπεδό μας οφείλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας […] Νομίζω είναι σαφές ότι έχουμε επιθετικό ταλέντο, ήμασταν σε εξαιρετική βραδιά επιθετικά, βάλαμε 95 πόντους, αλλά η άμυνα δίνει τίτλους και επιτυχία…», ανέφερε ο προπονητής των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός είχε συνολικό σκορ στα πέντε παιχνίδια που έδωσε 417-392, με τους Πειραιώτες να δέχονται κατά μέσο όρο 78,4 πόντους ανά αγώνα.

Τα φιλικά του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-83
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 87-83
Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια 78-66
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 73-70
Τραπάνι-Ολυμπιακός 90-95

Στην ουσία, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν εύκολα μόνο της Βίρτους Μπολόνια με 12 πόντους διαφορά, χάρη σε ένα ξέσπασμα του Άλεκ Πίτερς στην τελευταία περίοδο.

Αυτό που έγινε εμφανές είναι πως η απουσία των Μιλουτίνοφ και Φαλ που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, επηρεάζει την εικόνα του Ολυμπιακού στην άμυνα. Χωρίς τους δύο… πύργους του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκουν περισσότερους χώρους μέσα στη ρακέτα και δημιουργούν προβλήματα στους Πειραιώτες.

Με τους δύο σέντερ να μην προλαβαίνουν να αγωνιστούν στο επερχόμενο Σούπερ Καπ, είναι δεδομένο πως το βάρος θα πέσει στον Μόουζες Ράιτ και τον Φίλιπ Πετρούσεφ. Η αμυντική προσήλωση όλων των παικτών θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης της Ρόδου και στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από