Σάσα Βεζένκοφ: Εύκολοι πόντοι και ασφάλεια στα ριμπάουντ – Τι έκανε στα φιλικά του Ολυμπιακού (vids)

Σάσα Βεζένκοφ: Εύκολοι πόντοι και ασφάλεια στα ριμπάουντ – Τι έκανε στα φιλικά του Ολυμπιακού (vids)

Τα πεπραγμένα του Σάσα Βεζένκοφ στα φιλικά του Ολυμπιακού αποδεικνύουν πως ο MVP της σεζόν 2022/23 επέστρεψε έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βράδυ της Κυριακής (22/09) τα φιλικά προετοιμασίας του, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν επικρατώντας με 95-90 της Τραπάνι Σαρκ στην Ιταλία.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις και τους αγώνες του Σούπερ Καπ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/09), εκεί όπου θα διεκδικήσουν την πρώτη κούπα της σεζόν, απέναντι -κατά πάσα πιθανότητα- στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Σπάθας: «Δεν έδωσαν δύο πέναλτι στην Καλλιθέα – Οι διαιτητές προστατεύουν και φέτος πολύ την ΑΕΚ» (vid)

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν και εχθές ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ τελείωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στα φετινά φιλικά.

Ο Βεζένκοφ επέστρεψε το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό από το NBA και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Ο Σάσα μετά την ονειρική σεζόν 2022/23 όπου κατέκτησε τα πάντα σε εγχώριο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, έφτασε μια «ανάσα» από τον τίτλο της Euroleague και αναδείχθηκε MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δοκίμασε την τύχη του στο NBA, όμως οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές για να πετύχει στην Αμερική.

Και αν αρκετοί είχαν την απορία αν θα είναι το ίδιο επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά τον ένα χρόνο της απουσίας του, λόγω και του μικρού χρόνου συμμετοχής που είχε στους Κινγκς την περασμένη σεζόν, ο Βεζένκοφ έδωσε την απάντηση μέσα από την εικόνα του στο παρκέ στα φιλικά.

Στα πέντε παιχνίδια που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι για να προετοιμαστούν, ο Βούλγαρος δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 15 πόντους, χωρίς να πιάνει το μέγιστο της απόδοσής του, ενώ σε αρκετά διαστήματα των αγώνων μοιράστηκε τη θέση «4» με τον Πίτερς ή συνυπήρξαν στο παρκέ.

Συγκεκριμένα ο Βεζένκοφ είχε:

  • 20 πόντους με 5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 23′:34″ απέναντι στη Μακάμπι
  • 24 πόντους (3/4 βολές, 6/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ) στο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα σε 30′
  • 15 πόντους (5/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα) κόντρα στη Βίρτους στο Ηράκλειο
  • 15 πόντους (4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, σε 25′:10″) με τη Φενέρμπαχτσε
  • 23 πόντους απέναντι στην Τραπάνι

Πέρα όμως από τη στατιστική απεικόνιση των εμφανίσεών του στα φιλικά προετοιμασίας, σημασία έχει και η εικόνα του ίδιου του φόργουορντ του Ολυμπιακού μέσα στο παρκέ. Είναι εμφανές πως ο χρόνος που πέρασε στην Αμερική του έκανε καλό στο σώμα και την αθλητικότητά του, το σουτ του είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη θητεία του, ενώ δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνος προσαρμογής στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Ταυτόχρονα η υπεροχή του κάτω από τα δύο καλάθια, έδωσε στον Ολυμπιακό ένα στοιχείο που το είχε ανάγκη, ειδικά με την απουσία των δύο ψηλών του αυτό το διάστημα, «καθαρίζοντας» τα ριμπάουντ και προσφέροντας ασφάλεια, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από το Σούπερ Καπ της Ρόδου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Βεζένκοφ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στους τίτλους στην Ελλάδα και να πάρει μια νίκη ψυχολογίας απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ