Στέφανος Σπάρταλης: Ποιος είναι ο 18χρονος που «έδεσε» ο Ολυμπιακός (pics, vid)

Στέφανος Σπάρταλης: Ποιος είναι ο 18χρονος που «έδεσε» ο Ολυμπιακός (pics, vid)

Ο Ολυμπιακός έδωσε στον 18χρονο Στέφανο Σπάρταλη το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου με άξονα το μέλλον.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της νέας σεζόν, με τους Ερυθρόλευκους να αποχωρούν το απόγευμα της Παρασκευής με προορισμό την Ιταλία, εκεί όπου θα δώσουν το τελευταίο τους φιλικό, με την Τραπάνι (22/09, 22:00).

Παράλληλα οι Πειραιώτες σε μία κίνηση ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον πρόσφεραν στον 18χρονο Στέφανο Σπάρταλη το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, πενταετούς διάρκειας, «δένοντας» έτσι τον νεαρό φόργουορντ μέχρι το 2029.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στον Παναθηναϊκό: Διπλό πρόβλημα ενόψει Ολυμπιακού

Να σημειωθεί πως ο Σπάρταλης θα αγωνίζεται και με τη φανέλα του Παπάγου, με τον κανονισμό του διπλού δελτίου. Ο νεαρός Χιώτης φόργουορντ έχει συμμετάσχει κανονικά στην προετοιμασία των Ερυθρόλευκων τη φετινή σεζόν, ενώ είναι και ανάμεσα στα μέλη της αποστολής που ταξίδεψαν για την Ιταλία.

Γεννημένος τον Ιούλιο του 2006, ο Σπαρτάλης είναι βασικός στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια και συμμετείχε το καλοκαίρι στο Eurobasket U18 με τη φανέλα της «γαλανόλευκης», με την Ελλάδα να καταλαμβάνει εν τέλει την 10η θέση.

Σε αυτό το τουρνουά, είχε κατά μέσο όρο 7.6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ, σε 7 αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα στατιστικά του στο Eurobasket U18:

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού πρωταγωνίστησε στα τουρνουά των μικρών ηλικιών, έχοντας κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και το Rising Stars. Μάλιστα και στις δύο διοργανώσεις αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης, κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι στον τελικό του Πανελληνίου απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν και πέτυχε 28 πόντους με 12/14 δίποντα, 4/8 βολές και 15 ριμπάουντ (7 επιθετικά + 8 αμυντικά).

Τότε συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη 5άδα του θεσμού μαζί με τον συμπαίκτη του, Βανιαμίν Αμπόσι που δοκιμάζει την τύχη του πλέον στην Αμερική.

Στον τελικό του Rising Star, απέναντι στην ακαδημία ΔΕΚΑ, ο Σπάρταλης ήταν ξανά καταλυτικός μετρώντας 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ