Αγγελόπουλος: «Μέσα από την ονοματοδοσία του γηπέδου εξασφαλίσαμε το κόστος λειτουργίας του»

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για την ονοματοδοσία του γηπέδου της ΑΕΚ, για τα πλάνα του για την ΚΑΕ αλλά και για το αγωνιστικό κομμάτι.

Μία μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Μάκης Αγγελόπουλος στην ΕΡΑΣΠΟΡ με αφορμή το θέμα της ονοματοδοσίας του κλειστού των Άνω Λιοσίων όπου ανέλυσε τα δεδομένα γύρω από αυτή τη συμφωνία.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε επίσης στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν στην ομάδα και φυσικά στο αγωνιστικό.

Διαβάστε επίσης: Φαβορί για το Final-4 της Euroleague το Βελιγράδι

Όσα είπε ο Αγγελόπουλος:

Για τον λόγο της ονοματοδοσίας: «Είμαστε αναγκασμένοι στα πλαίσια του αθέμιτου ανταγωνισμού τα τελευταία 20 χρόνια, με την υπάρξη της EuroLeague, να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έξοδα από διάφορες πηγές. Μία από αυτές είναι και η πηγή της ονοματοδοσίας. Η άλλη σημαντική είναι αυτό που ετοιμάζουμε με τα θεματικά πάρκα, έναν οικογενειακό προορισμό, μοναδικό στην Αττική.

Προσπαθούμε μόνοι μας να βρούμε τα έσοδα για να μπορέσουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, μέχρι κάποια στιγμή να αλλάξουν οι κανονισμοί και να παίξουμε στα ίσα. Σας το λέει κάποιος που τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο η ΑΕΚ έχει κερδίσει κάποιους τίτλους στην Ελλάδα. Άρα σας το λέει κάποιος που έχει κερδίσει κάποιους τίτλους.

Είναι πραγματικά άνισος αυτός ο αγώνας. Ίσως μέσω του salary cap, όπως είδαμε στους κανονισμούς της EuroLeague, να αλλάξει κάτι. Οι ίδιες ομάδες που συμμετέχουν στην Ελλάδα με άνισους όρους και με αθέμιτο ανταγωνισμό πρωταγωνίστησαν στο θέμα του salary cap.

Άρα οι ίδιες ομάδες που στην Ελλάδα βλέπουν και καρπώνονται τον αθέμιτο ανταγωνισμό ήταν μπροστά στον αγώνα για το salary cap. Άρα κάποια στιγμή αυτό πρέπει να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που θα μπορούν να το διεκδικήσουν όλοι θα έχει καλύτερα τηλεοπτικά συμβόλαια και θα γεμίζουν τα γήπεδα. Θα έχει ενδιαφέρον».

Για τη χορηγική συμφωνία γηπέδου: «Εδώ και τέσσερα χρόνια μας παραχωρήθηκε το κλειστό των Άνω Λιοσίων, Sanel Arena πλέον, είχε εξαιρετικά υψηλό κόστος λειτουργίας.

Όλες οι επενδύσεις έχουν γίνει από την ΚΑΕ ΑΕΚ, δεν υπήρξε καμία βοήθεια από κανέναν κρατικό φορέα. Εμείς εξασφαλίσαμε ότι μέσα από αυτή τη χορηγία θα χρηματοδοτείται το κόστος λειτουργίας.

Τα έξοδα λειτουργίας είναι πράγματι περίπου 800.000-850.000 ευρώ τον χρόνο, ίσως και περισσότερο. Άρα στην ουσία εμείς αυτό θέλαμε να εξασφαλίσουμε. Έτσι αυτό απελευθερώνει πόρους για την ομάδα, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Για αυτό έγινε».

Για το αν η ΑΕΚ θέλει να μπει στο χρηματιστήριο: «Είχαμε μια πρόταση πρόσφατα από το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Δεν είναι ακόμα η στιγμή. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις. Είναι κάτι για το οποίο έχουμε πρόταση και η ΑΕΚ να είναι η πρώτη ομάδα μπάσκετ στον κόσμο που θα το επιχειρήσει.

Εφόσον έρθει εκεί που πρέπει οικονομικά η εταιρία, έχει λογική. Για να επιβραβεύσουμε αυτούς ανθρώπους που όλα τα χρόνια στηρίζουν με τα διαρκείας, με τη φωνή τους, με την αγάπη τους αυτή την προσπάθεια. Να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να έχουν πλέον και μετοχές σε ένα συγκεκριμένο φορέα, ο οποίος θα έχει και μια συγκεκριμένη ανταλλάξιμη αξία, γιατί καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε μετοχές στον κόσμο σε μια εταιρία που είναι βαριά ζημιογόνα.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να είναι μια εταιρία υγιής, κερδοφόρα και σίγουρα θα πρέπει να έχει και κάποιες προοπτικές αναπτυξιακές. Όπως έχω πει τις ζημιές τις καλύπτω εγώ. Όταν θα είμαστε σε θέση που θα έχουμε κερδοφορία, θα πούμε και στον κόσμο να συμμετέχει, γιατί δεν μπορούμε να το προτείνουμε όταν μπορεί να χάσει τα λεφτά του. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου».

Για τη μεταγραφή του σέντερ: «Είμαστε σε συζητήσεις. Θεωρώ ότι θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή, ίσως σήμερα – αύριο. Είμαστε κοντά κάπου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από