Καστρίτης: «Απίστευτη η αγάπη του κόσμου, τρομερή η προσπάθεια της διοίκησης»

Καστρίτης: «Απίστευτη η αγάπη του κόσμου, τρομερή η προσπάθεια της διοίκησης»

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τη φετινή σεζόν, για τις προσπάθειες της διοίκησης, αλλά και για την παρουσία του κόσμου.

Ο Άρης πραγματοποίησε τη media day του με τον Γιάννη Καστρίτη να μιλά για το χτίσιμο της ομάδας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η διοίκηση το φετινό καλοκαίρι, ενώ στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου.

Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Καστρίτης:

«Εύχομαι καλή χρονιά στην ομάδα μας και σε όλες τις ομάδες, με υγεία πάνω απ’ όλα σε όλους τους αθλητές.

Είναι εμφανές και προφανές ότι ακόμα δεν είμαστε στο επίπεδο που θα θέλαμε. Δυστυχώς οι πολλοί τραυματισμοί και το διάστημα που αρκετά παιδιά έμειναν ή παραμένουν εκτός δε βοηθά καμία ομάδα, ειδικά όταν έχει 10 καινούργιους παίκτες, για να βρει την ομοιογένεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί σε ένα πρόγραμμα τόσο δύσκολο όσο το δικό μας στο ξεκίνημα της σεζόν.

Παρόλα αυτά, είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι. Κάθε πρόβλημα που συναντάμε το αντιμετωπίζουμε ως μία ευκαιρία για να γίνουμε πιο σκληροί και στο μυαλό αλλά και στον τρόπο με τον οποίο προπονούμαστε. Από προχθές όλα τα παιδιά πλην του Λαζέφσκι συμμετέχουν στις προπονήσεις, σήμερα μπήκε και ο Γκιουζέλης, οπότε ευελπιστούμε ότι για τις επόμενες 10-12 μέρες θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε, να κάνουμε ένα μικρό σπριντ αν γίνεται και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα της σεζόν κόντρα στη Βενέτσια».

Για το γεγονός ότι φέτος ο Άρης δε θα αποτελεί έκπληξη στο EuroCup: «Είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την περσινή. Πλέον όλοι μας περιμένουν, όταν μία ομάδα έρχεται από μία επιτυχημένη σεζόν. Στο EuroCup ο όμιλος μας είναι πολύ πιο δύσκολος απ’ ό,τι ήταν ο περσινός. Στη Basket League όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και αυξήσει το μπάτζετ τους, οπότε περιμένουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εμείς σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ πιο πεινασμένοι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε και να πιστέψουμε ότι αφού πήγαμε τόσο καλά πέρυσι, με κάποιο μαγικό τρόπο θα είναι το ίδιο καλά και φέτος. Αντιθέτως, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο δρόμος θα είναι πολύ πιο δύσβατος. Ήδη αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και έχουμε μείνει αρκετά πίσω στην προετοιμασία μας, οπότε τα δύσκολα ξεκινούν από νωρίς. Παρόλα αυτά, βλέπω καθημερινά ότι έχουμε μία εξαιρετική μαγιά αθλητών και χαρακτήρων, οπότε όλοι μαζί, βήμα βήμα, με πολύ σκληρή δουλειά και φυσικά με την υποστήριξη του κόσμου μας, θα προχωράμε εβδομάδα με την εβδομάδα και θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, προσδοκώντας στο καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το ότι δεν η ομάδα δεν προχώρησε σε μία κίνηση προσωρινής αντικατάστασης του Λαζέφσκι: «Είναι ξεκάθαρα θέμα αγοράς. Δεν έχει αξία να κάνεις κάποια κίνηση αν δε βρεις κάτι που πραγματικά να αξίζει τον κόπο και θα βοηθήσει την ομάδα. Η αγορά στις θέσεις των ψηλών φέτος ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Πολλές ομάδες μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να βρουν κάποιον παίκτη στη θέση 4. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να πορευτούμε με τον Νέιτ και να τον στηρίξουμε στο πρόβλημα που είχε. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και εξαιρετικού επιπέδου χαρακτήρας, με εμπειρία από την Ευρώπη».

Για το αν πιστεύει ότι και φέτος οι φίλοι του Άρη θα είναι μαζικά δίπλα στην ομάδα: «Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Η αγάπη που εισπράττουμε καθημερινά από τον κόσμο είναι απίστευτη. Μπορούμε να δούμε την προσμονή τους να ξεκινήσει η σεζόν. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε πανέτοιμοι κάθε φορά που εμφανιζόμαστε στο παρκέ, να δίνουμε το 100% του εαυτού μας και να τους κάνουμε υπερήφανους γι’ αυτό που βλέπουν και να φεύγουν γεμάτοι από το γήπεδο. Ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε μία πολύ μεγάλη ομάδα και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, όλοι μας είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη».

Για το πού θα είναι ο Άρης φέτος βελτιωμένος και αν τον ανησυχεί κάτι: «Επιδιώξαμε, κι απ’ ότι φαίνεται το έχουμε πετύχει, η φετινή ομάδα να έχει μεγαλύτερο βάθος από την περσινή, κάτι το οποίο μας δίνει ευελιξία σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο πώς θα διαχειριζόμαστε διάφορες καταστάσεις, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι το οποίο με ανησυχεί συγκριτικά με την περσινή χρονιά ως γκρίζα ζώνη ή μελανό σημείο. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τα παιδιά που είναι εδώ, είμαστε σίγουροι ότι είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσαμε να έχουμε. Είναι τρομερή η προσπάθεια και από τη διοίκηση και από τους συνεργάτες μου για να επιλέξουμε και να φέρουμε αυτά τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι, χωρίς πολλά λόγια και με ταπεινότητα, να δουλεύουμε κάθε μέρα στο γήπεδο. Είναι η χρονιά πολύ δύσκολη, θα το ξαναπώ, και πως στο ξεκίνημα μία νέα ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη, πόσο μάλλον όταν έχει να αντιμετωπίσει και τόσα προβλήματα τραυματισμών. Αυτό δε σημαίνει ότι με τον δικό μας αρειανό τρόπο δε θα μπαίνουμε στο γήπεδο να διεκδικήσουμε νίκες».

Για το αν η επιλογή πολλών καινούργιων παικτών είναι πρόκληση ή κάτι ψυχοφθόρο: «Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, οπότε κάθε δυσκολία ή εμπόδιο το χρησιμοποιώ ως πρόκληση που θα μας κάνει καλύτερους όλους μαζί. Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να κρατήσουν κορμό, ειδικά αυτές που έχουν επιτυχημένη σεζόν, από τη στιγμή που οι τιμές των παικτών στο χρηματιστήριο της αγοράς ανεβαίνουν. Οπότε, εμείς προσπαθούμε να κρατάμε αναλλοίωτο το DNA της ομάδας και την κουλτούρα μας ως οργανισμός, σε συνεργασία με τη διοίκηση. Κρατάμε το ίδιο σταφ, το ίδιο επιτελείο, είναι πολύ σημαντικό που κρατήσαμε τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τον Βασίλη Τολιόπουλο και πάνω σ’ αυτήν τη βάση προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τα καινούργια παιδιά που έρχονται. Είναι δύσκολο να κάνεις νέα ομάδα, δεν θα το πω ψυχοφθόρο, αλλά πολύ απαιτητικό σε όλα τα επίπεδα. Όμως είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και να κάνει να είμαστε αποδοτικοί και παραγωγικοί κάθε μέρα».

Για τη δήλωση των Λευτέρη Αρβανίτη και Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, ότι θα ήθελαν να παραμείνει ο Γιάννης Καστρίτης στον Άρη και μετά τη λήξη του συμβολαίου του: «Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν ότι δε θα μπορούσα να κάνω τέτοιες σκέψεις στην παρούσα φάση. Είμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς έχοντας μπροστά μας μία λεωφόρο να διανύσουμε. Και εγώ και οι συνεργάτες μου το μόνο που σκεφτόμαστε κάθε μέρα είναι η επόμενη προπόνηση. Είναι πολύ τιμητικό να νιώθουν έτσι και η διοίκηση και ο κόσμος της ομάδας. Δεν έχω κρύψει ποτέ τα συναισθήματα και το δέσιμο μου με τον Άρη. Είμαι ευγνώμων για την αγάπη που εισπράττω εγώ αλλά και όλη η ομάδα καθημερινά. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχω κάποιον λόγο για να φύγω από τον Άρη. Από τον Άρη φεύγεις μόνο για κάτι πολύ – πολύ καλύτερο. Για να φύγουμε λίγο από το συναισθηματικό κομμάτι, είμαστε στην αρχή της σεζόν και μία τέτοια συζήτηση είναι εκτός από το μυαλό όλων μας. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στη χρονιά που έρχεται».

Για το εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ που έκανε ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου: «Ο Χρυσόστομος έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα μέχρι στιγμής, η απόδοσή του στο τελευταίο Ευρωπαϊκό μιλά από μόνη της. Σε ότι αφορά στην ομάδα μας και στον τρόπο που λειτουργεί, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθούμε και θεωρούμε ότι είναι αυτή π[ου πρέπει για τα νέα παιδιά Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι οι νεαροί είναι να μη σπαταλούν ούτε μία μέρα χωρίς να βελτιώνονται και να δουλεύουν. Είτε με την εφηβική ομάδα, είτε με την ανδρική, είτε δουλεύοντας μόνοι τους στο παρκέ. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν όταν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ