Γιατί ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Μπαλτσερόφσκι στο ρόστερ του

Γιατί ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Μπαλτσερόφσκι στο ρόστερ του

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι θα παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού - Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν στην αλλαγή δεδομένων και τη παραμονή του Πολωνού σέντερ

Ο Παναθηναϊκός, σε μία εξέλιξη που δε περίμενε σχεδόν κανείς, πήρε την απόφαση να διατηρήσει στο ρόστερ του και την επόμενη σεζόν τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι.

Η αποχώρηση του Μπαλτσερόφσκι φαινόταν δεδομένη αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, με την Ουνικάχα Μάλαγα να περίμενε στη γωνία και να ήταν έτοιμη να τον αποκτήσει. Παρ’ όλα αυτά και από τη στιγμή που η αγορά των ποιοτικών «ψηλών» στην Ευρώπη είναι περιορισμένη, ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε, σε πρώτη φάση, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Πολωνό σέντερ.

Διαβάστε επίσης: Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε στα 3.2 εκατ. ευρώ για το glass floor

Επίσης, οι πράσινοι σκέφτηκαν ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς θα υπάρχει και ποσοτικό ζήτημα στο ρόστερ. Ιδιαίτερα, από την στιγμή που ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου θα πάρει μέρος ο (ταλαιπωρημένος από τη σεζόν) Ματίας Λεσόρ ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Τούρκος προπονητής του «τριφυλλιού» ήθελε να είναι διασφαλισμένος ποσοτικά ώστε να μπορεί να κάνει με μεγαλύτερη άνεση την τελευταία επιλογή για το ρόστερ. Ο Πολωνός σέντερ αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στα τέλη Αυγούστου και αν προκύψει παίκτης από το… πάνω ράφι έως σε αυτό το διάστημα θα τεθεί και πάλι επί τάπητος το θέμα της ενίσχυσης στη θέση «5».

Άλλωστε δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί ομάδα για να τον αποκτήσει, σε οποιοδήποτε διάστημα θελήσουν οι πράσινοι (εάν το θελήσουν τελικά) να τον παραχωρήσουν.

Ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό δεν βιάζονται και θέλουν να κάνουν την καλύτερη επιλογή, αποκτώντας έναν παίκτη που θα ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του Αταμάν. Είτε βρεθει έως την έναρξη της προετοιμασίας, είτε βρεθεί αργότερα και ενδεχομένως προκύψει από το ΝΒΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ